Persberichten
18-03-2015
AVM geeft acte de présence tijdens de Cebit 2015 — stand C48, hal 13

De smart home met FRITZ! – alles van a tot z met het netwerk verbonden

  • FRITZ!Box: het krachtige knooppunt binnen het thuisnetwerk
  • Televisie kijken op smartphones en tablets
  • Meer gebruiksgemak voor muziekliefhebbers
  • Thuisautomatisering: bediening van de wasmachine of intercom
  • FRITZ!Fon en FRITZ!App inzetbaar als afstandsbedieningen voor media

De slogan van AVM voor de Cebit 2015, "FRITZ! – Sneller thuis", benadrukt de snelle netwerkverbindingen zowel met de buitenwereld als binnen het thuisnetwerk. De focus ligt op de beste draadloze netwerkprestaties voor smartphones en tablets ooit: Wireless AC Wave 2 met Multi-User MIMO-technologie. De FRITZ!Box wordt nu al door miljoenen Europese huishoudens ingezet voor snelle en veilige internettoegang. De producten uit de FRITZ!-reeks maken het eenvoudiger en veiliger om allerlei apparaten in huis met elkaar te verbinden. Dit kan op hoge snelheden, zodat zelfs intensief dataverkeer zoals HD-videostreams in uitmuntende kwaliteit kan worden overgedragen. De Connected Home, The Internet of Things, thuisautomatisering – de lijst van toepassingsmogelijkheden is lang. Gebruikers hebben echter al hun zinnen gezet op de multimedia Smart Home. Televisies die met internet zijn verbonden, mediaspelers, gameconsoles en draadloze luidsprekers, internetradio’s en audio/video-ontvangers zijn grote hits in moderne thuisnetwerken, samen met tablets en smartphones. Voor gebruikers is de multimedia Smart Home met hoge doorvoersnelheden en een rijkdom aan content de werkelijke winnaar. DeFRITZ!Box fungeert als krachtig knooppunt binnen het thuisnetwerk. De router biedt ondersteuning voor veilige technologieën zoals WLAN, DECT en powerline en stelt alle apparaten binnen het thuisnetwerk in staat om op intelligente wijze met elkaar te communiceren. Dit kan variëren van smartphones tot televisies, computers en het audiosysteem tot huishoudelijke apparaten als wasmachines, lampen en zelfs het aquarium. Met draadloze repeaters, DECT-telefoons, powerline-adapters, slimme stopcontacten en FRITZ!Apps biedt AVM een keur aan oplossingen voor slimme thuisnetwerken. Gebruikers kunnen zo hun uiteenlopende netwerkapparaten snel en veilig met het internet verbinden via een centraal knooppunt. Dit is zelfs mogelijk vanaf hun eigen smartphone met FRITZ!App, waar ze zich ook bevinden.

Zie de overige persberichten over de Cebit voor meer informatie over de nieuwe FRITZ!-producten

Alles verbonden via een veilig en intelligent netwerk

Nog maar een paar jaar geleden waren de pc en laptop de enige apparaten die met internet waren verbonden. De meeste gebruikers zoeken tegenwoordig ook toegang tot het web vanaf smartphones, tablets, gameconsoles en smart tv’s. En nu steeds meer printers, harde schijven, elektronische apparatuur en huishoudelijke apparaten van netwerkmogelijkheden worden voorzien, worden er steeds hogere eisen gesteld aan het thuisnetwerk. Alles moet eenvoudig bedienbaar zijn, zodat iedereen kan profiteren van uitgebreide netwerkmogelijkheden. AVM zet daarom in op de simpele installatie van afzonderlijke apparaten die kant en klaar geconfigureerd zijn met beveiligingsfuncties zoals een eigen firewall, energiezuinige modi en zijn eigen service voor veilige netwerktoegang. Of de klant nu toegang tot het internet zoekt via een mobiele, DSL-, kabel- of glasvezelverbinding, voor elke verbinding is er een geschikte FRITZ!Box beschikbaar.

Live televisie, streaming en entertainment on demand

In moderne huishoudens wordt de televisie-ervaring steeds vaker uitgebreid naar tablets en smartphones (‘second screens’). Het mediagebruik verschuift zich zo langzaam maar zeker naar streaming en on demand diensten. De FRITZ!Box biedt het juiste platform voor elke mediatoepassing. De ingebouwde mediaspeler biedt toegang tot externe en interne media, van MP3-collecties tot vakantiefoto’s en -video’s, IPTV en het streamen van muziek, nieuws en films met topkwaliteit. Met de FRITZ!WLAN Repeater DVB-C worden alle tablets en smartphones omgetoverd in een televisie. Tv-programma’s kunnen op elk apparaat worden ontvangen via FRITZ!App TV of een geschikte mediaspeler zoals de VLC Player.

Meer gebruiksgemak voor muziekliefhebbers

Met de FRITZ!Box kan muziek binnen het hele thuisnetwerk worden gestreamd. De ultrasnelle draadloze verbindingen van de FRITZ!Box maken het mogelijk om op eenvoudige en flexibele wijze van muziek te genieten via draadloze luidsprekers of audiosystemen die meerdere kamers in huis beslaan. De FRITZ!Box zet een stabiel en krachtig draadloos netwerk op en draagt zorg voor de overdracht van data naar alle luidsprekers die met het thuisnetwerk zijn verbonden. Als daarbij lange afstanden moeten worden overbrugd, bijvoorbeeld in een huis met meerdere verdiepingen, kunnen FRITZ!WLAN-repeaters of slimme FRITZ!Powerline-stopcontacten voor optimale verbindingen zorgen. Met de FRITZ!Fon kunt u overal binnen het thuisnetwerk naar muziek, internetradio of podcasts in HD-kwaliteit luisteren.

Thuisautomatisering: de wasmachine, het aquarium of de intercom bedienen via het netwerk

De nieuwe modellen van de FRITZ!Box bieden ondersteuning voor een divers scala aan Smart Home-toepassingen. De FRITZ!DECT 200 en FRITZ!Powerline 546E zijn twee slimme stopcontacten van AVM die de mogelijkheid bieden om elektrische apparatuur te bedienen en in- en uit te schakelen. Met de FRITZ!Box als centrale interface kunnen gebruikers alle individuele componenten bedienen, en met de FRITZ!Apps is dat zelfs mogelijk vanaf hun smartphone of via een veilige verbinding vanaf een externe locatie. Of het nu gaat om een koffiezetapparaat, de verlichting of het aquarium, allerhande apparaten kunnen worden bediend en in- en uitgeschakeld via het thuisnetwerk. Het energieverbruik kan op eenvoudige wijze worden gemeten en tot een minimum worden beperkt door de selectie van een passende configuratie. Het slimme stopcontact is in staat om te detecteren wanneer de wascyclus van de verbonden wasmachine is voltooid, en stelt de gebruiker daarvan op de hoogte via push mail. De interface van de FRITZ!Box voor het telefoonsysteem in huis kan zelfs worden gebruikt om het intercomsysteem met het thuisnetwerk te integreren. Zo kunnen oproepen via de intercom vanuit elke locatie in huis of vanuit de tuin worden beantwoord.

Bediening van multimedia via de FRITZ!Fon en FRITZ!Apps

De draadloze modellen van de FRITZ!Fon vormen een ideale afstandsbediening voor de FRITZ!Box. De telefoons kunnen worden ingezet voor het bedienen van verlichtingsschakelaars en andere energieverbruikende elementen, en zelfs voor het afspelen van MP3-collecties. Gebruikers kunnen naar hun favoriete muziek of radioprogramma’s luisteren op hun telefoon of via draadloze luidsprekers. De gratis FRITZ!Apps van AVM voor Android en iOS maken het zelfs mogelijk om smartphones om te toveren tot een afstandsbediening voor alle apparatuur in huis. De apps bieden snelle en eenvoudige toegang tot de diverse handige functies van de FRITZ!Box.

Persaanvragen

Neem telefonisch contact met ons op

+49 30 399 76 242