Persberichten
15-03-2016
AVM op CeBIT 2016

Zeven nieuwe FRITZ!Box-modellen voor elk type internetverbinding, slimme WiFi en slimme netwerken

·         FRITZ!Box voor elk type internetverbinding: DSL, kabel, glasvezel en LTE (4G)

·         Nieuwe FRITZ!Box 7580: slimme WiFi voor veel gebruikers en mobiele devices

·         Nieuwe modellen als VDSL-snelheidsboosters: bonding, supervectoring, G.fast

·         Beursprimeur: compacte, draadloze router FRITZ!Box 4040

AVM presenteert tijdens CeBIT 2016 zeven nieuwe FRITZ!Box-modellen voor alle typen verbindingen en snelle WiFi. De concurrentie tussen breedbandtechnologieën is groot, veroorzaakt door technologische vooruitgang en de vraag van gebruikers. De nieuwe draadloze router FRITZ!Box 7580 met Multi-User MIMO-technologie voorziet veel mobiele devices in het thuisnetwerk van snelle, slimme WiFi. De router is uitgerust met een VDSL-modem die vectoring ondersteunt. Ook is hij te gebruiken op glasvezel- en kabelmodems via de gigabit WAN-poort. De compacte, nieuwe FRITZ!Box 4040 – de primeur op de beurs – is zo flexibel, dat hij te gebruiken is met DSL-, kabel- en glasvezelmodems. Met vier gigabit LAN-poorten en dual-band Wireless AC+N combineert hij alle voordelen van een draadloze router met alle functies die FRITZ!OS biedt. AVM komt binnenkort zelfs met twee nieuwe FRITZ!Box-modellen voor toekomstige snelheidsupgrades van VDSL: de FRITZ!Box 7581 voor supervectoring 35b en bonding, en de FRITZ!Box 7582 voor supervectoring 35b en G.fast. De binnenkort te introduceren FRITZ!Box 6590 Cable met 32x8 DOCSIS channel bonding en krachtige WiFi met Multi-User MIMO geeft kabelverbindingen meer snelheid. Met de FRITZ!Box 5490 voor glasvezel en de FRITZ!Box 6820 LTE presenteert AVM twee modellen die al beschikbaar zijn voor snel internet. De eerste FRITZ!Box-modellen hebben het nieuwe FRITZ!OS 6.50 al ontvangen. Het nieuwe FRITZ!OS met responsive design biedt interessante functies, zoals een overzicht van het thuisnetwerk, een gedetailleerde WiFi-monitor en innovaties voor telefonie en Smart Home. In lijn met het CeBIT-motto van dit jaar: ‘Fast. Smart. Everywhere.’, presenteert AVM zijn FRITZ!-innovaties live in hal 13.

Toonaangevende WiFi op VDSL-verbindingen: de nieuwe FRITZ!Box 7580

Met zijn FRITZ!Box 7580 introduceert AVM een VDSL-router die supersnelle WiFi biedt voor huizen met veel mobiele devices. De FRITZ!Box 7580 ondersteunt VDSL-vectoring en is te gebruiken op snelle kabel- en glasvezelmodems via de gigabit WAN-poort. Met Multi-User MIMO voldoet hij aan de hoge eisen van een thuisnetwerk. Hij zendt uit op beide frequenties met in totaal acht antennes (4x4 Multi-User MIMO 5 GHz 1733 Mbit/s, 4x4 MIMO 2.4 GHz 800 Mbit/s), zodat meerdere draadloze applicaties tegelijkertijd te gebruiken zijn. Het apparaat bevat een complete telefooncentrale voor internettelefonie. Hij is voorzien van een DECT-basisstation en biedt veelzijdige verbindingsmogelijkheden voor telefonie-devices (VoIP, ISDN, analoog) en thuisnetwerken. FRITZ!OS beschikt over veel handige features, zoals FRITZ!NAS, een mediaserver, draadloze gasttoegang, Smart Home, een automatische-updatefunctie en MyFRITZ!.

Snelheidsupgrade voor DSL: FRITZ!Box voor bonding, supervectoring 35b en G.fast

Voor meer snelheid op koper is het mogelijk twee lijnen te combineren (bonding) en in de nabije toekomst kan de bandbreedte voor overdracht worden uitgebreid (supervectoring 35b op 35 MHz, G.fast op 106 of 212 MHz). Twee binnenkort te introduceren FRITZ!Box-modellen zijn goed voorbereid op deze DSL-snelheidsboosters. De FRITZ!Box 7581 ondersteunt supervectoring 35b en bonding. Bonding verhoogt de beschikbare datasnelheid op bestaande koperen draden naar maximaal 240 Mbit/s. Door bonding en vectoring te combineren, zijn zelfs overdrachtssnelheden tot wel 300 Mbit/s mogelijk. Op een kabellengte van maximaal 300 meter kan G.fast zorgen voor datasnelheden van maximaal 1 Gbit/s. De FRITZ!Box 7582 voor supervectoring 35b en G.fast verdeelt eenvoudig gigabitsnelheden tussen de devices in het thuisnetwerk. Met de binnenkort te introduceren modellen krijgen gebruikers sneller internet, IP-telefonie en IPTV. Bovendien kunnen zij hun devices per LAN of WiFi met gigabitsnelheid aan het thuisnetwerk koppelen. Voor de toekomstige ontwikkelingen in DSL-netwerken biedt AVM providers twee krachtige modellen: de FRITZ!Box 7581 en 7582.

Voor moderne thuisnetwerken: de nieuwe FRITZ!Box 4040

AVM breidt zijn portfolio draadloze routers uit met de nieuwe FRITZ!Box 4040. Het nieuwe model met compacte behuizing is de grotere broer van de populaire FRITZ!Box 4020. Met zijn gigabit WAN-poort en dual-band Wireless AC+N is de FRITZ!Box 4040 de ideale draadloze router voor moderne thuisnetwerken. De gigabit WAN-poort is te gebruiken om dit model in te zetten met zowel snelle DSL-, kabel- en glasvezel-modems, als in een bestaand netwerk. De router beschikt daarnaast over vier gigabit LAN-poorten en twee USB-poorten, wat veelzijdige verbindingsmogelijkheden biedt voor thuisnetwerken. Dankzij FRITZ!OS zijn er veel functies beschikbaar, zoals ouderlijk toezicht, draadloze gasttoegang, FRITZ!NAS en MyFRITZ! Net zoals bij alle FRITZ!Box-modellen biedt AVM vijf jaar productgarantie.

Supersnel en veel gemak op de kabelverbinding: FRITZ!Box 6590 Cable

FRITZ!Box Cable introduceert supersnel internet, VoIP en IPTV in thuisnetwerken. De FRITZ!Box 6590 Cable (DOCSIS 3.0) biedt nog hogere snelheden voor kabelnetwerken, zodat downstreamdatasnelheden tot 1.7 Gbit/s en upstream tot 240 Mbit/s mogelijk zijn. De FRITZ!Box 6590 Cable vertrouwt op snelle, slimme WiFi voor draadloze communicatie. Met in totaal acht draadloze LAN-antennes en Multi-User MIMO-technologie biedt hij optimale WiFi voor alle mobiele devices, net zoals de FRITZ!Box 7580. Met het geïntegreerde DECT-basisstation is dit de enige router voor kabelverbindingen met ondersteuning voor draadloze telefoons en Smart Home-functies. In combinatie met FRITZ!App TV of een VLC-speler kan de FRITZ!Box 6590 Cable ook kabel-tv overzetten naar smartphones, tablets en laptops. Met de FRITZ!Box Cable levert AVM een krachtig model voor toekomstige kabelnetwerksnelheden.

Meer snelheid op glasvezel: FRITZ!Box 5490

Fiber-technologie biedt veel mogelijkheden voor breedbandverbindingen met gigabitsnelheden. De nieuwe FRITZ!Box 5490 is direct aan te sluiten op de glasvezelaansluiting; een separaat glasvezelmodem wordt daarmee overbodig. AVM vertrouwt op de actieve point-to-point technologie van de toekomst, die is ontwikkeld voor het aanleggen van FTTH-verbindingen (Fiber to the Home). Glasvezelsnelheden van maximaal 1 Gbits/s verdeelt de FRITZ!Box 5490 met gemak in het thuisnetwerk: snelle WiFi en gigabit LAN zorgen voor optimale netwerken. Surfen op internet, films streamen, online gamen, VoIP en veel andere toepassingen – het is allemaal tegelijkertijd mogelijk met de FRITZ!Box voor glasvezel. De FRITZ!Box 5490 wordt nu al gebruikt door de eerste Nederlandse providers.

FRITZ!Box 6820 LTE: flexibele internettoegang in 4G mobiele-communicatienetwerken

LTE (4G) zorgt voor draadloos breedbandinternet en maakt gebruikers onafhankelijk van DSL-, kabel- en glasvezelverbindingen. Met de FRITZ!Box 6820 LTE presenteert AVM een FRITZ!Box die LTE (4G) en UMTS (3G) ondersteunt. De handige FRITZ!Box 6820 LTE is ontworpen voor gebruik thuis én onderweg. Hij beschikt over snel internet via LTE met maximaal 150 Mbit/s (CAT4, FDD) en korte reactietijden. Dankzij zijn multi-band ondersteuning zendt de FRITZ!Box 6820 uit op alle Europese mobiele-communicatienetwerken en maakt hij roaming mogelijk. Met gigabit LAN, snelle WiFi en de voordelen van FRITZ!OS biedt de FRITZ!Box 6820 LTE veelzijdige netwerkopties. De FRITZ!Box 6820 LTE is al beschikbaar.

Snel, slim en overal: FRITZ!OS 6.50

FRITZ!OS is het besturingssysteem van de FRITZ!Box en biedt veelzijdig gemak voor internetverbindingen en het thuisnetwerk. De nieuwe versie 6.50 heeft een moderne gebruikersinterface en is geoptimaliseerd voor tablets, smartphones en laptops. Het uitgebreide thuisnetwerkoverzicht, waarin onder meer een centrale updatefunctie voor FRITZ!-producten is te vinden, is ook nieuw. Het nieuwe FRITZ!OS voorziet gebruikers van bruikbare analyses van de WiFi-omgeving. Daarnaast profiteren ze van nieuwe telefoniemogelijkheden, zoals het blokkeren van telefoonnummers tegen ongewenste telefoontjes, nieuwe functies voor ouderlijk toezicht en algemene verbetering van de productbeveiliging. FRITZ!Fon kreeg nieuwe startschermen en flexibele lettertypegrootten, en is nu in staat live beelden van IP-intercomsystemen weer te geven. In combinatie met Comet DECT-radiatorbediening van Eurotronic kan FRITZ!Box de temperatuur in huis regelen. FRITZ!OS 6.50 is al beschikbaar voor sommige FRITZ!Box-modellen. Meer informatie is te vinden op be.avm.de/fritzos.

Specificaties van de nieuwe FRITZ!Box-modellen kunt u hier vinden.