Persberichten
18-07-2016

Bijna een kwart van de Belgen heeft stress zonder WiFi op vakantie

Gaan we op vakantie, dan liggen wij niet alleen met z’n allen allemaal aan het strand, maar zijn onze smartphones en tablets ook massaal verbonden met het internet. Maar liefst zeven op de tien Belgen vinden een goed WiFi-signaal belangrijk op hun vakantiebestemming. En bijna een kwart (23 procent) zegt zelfs stress te ondervinden als er geen WiFi beschikbaar is. Want hoe boeken we excursies, plannen we tripjes, zoeken we restaurants en andere adressen, of vinden we überhaupt de weg met routeplanners en kaarten zonder WiFi? Met een goede verbinding halen we meer uit onze vakanties, aldus 65 procent van de Belgen. Dit alles blijkt uit onderzoek dat WiFi-expert AVM heeft uitgevoerd onder ruim duizend Belgen*.

Als we op vakantie zijn, maken we vaak gebruik van openbare WiFi-netwerken die niet altijd uitblinken in veiligheid en snelheid. Voor vakantiegangers die tijdens hun reis wel graag snel en veilig surfen, biedt de FRITZ!Box 6820 LTE van AVM uitkomst. Dankzij deze modem heb je middels 4G snel mobiel internet in heel Europa, ook in afgelegen gebieden waar geen of een te lage breedbandverbinding aanwezig is. Door de dalende roamingkosten wordt dit ieder jaar goedkoper; binnenkort internet je in de EU voor hetzelfde tarief als in België.

Andere opvallende resultaten van het onderzoek zijn:

  • Een kwart van de Belgen (23 procent) heeft liever WiFi dan een zwembad op de vakantiebestemming
  • Bijna twee derde van de Belgen (62,7 procent) verkiest een vakantiebestemming met WiFi boven een vakantiebestemming zonder WiFi
  • Bijna de helft van de Belgen (47,8 procent) heeft minder contact met familie en vrienden thuis als er geen WiFi op de vakantiebestemming is. Er is minder animo om contact met het thuisfront te onderhouden via de telefoon
  • Vier op de tien Belgen hebben een meer ontspannen vakantie als er WiFi is
  • 16,9 procent van de Belgen vreest verdwaald te geraken als ze op de vakantiebestemming geen gebruik kunnen maken van WiFi

Onderweg of op je favoriete bestemming

De compacte, mobiele router FRITZ!Box 6820 LTE gebruik je eenvoudig overal waar je bent – thuis, in je vakantieverblijf, op een boot of onderweg in de auto of in de trein. Plug het apparaat in een geschikte stroomadapter, stop er een simkaart met data-abonnement in, koppel er een pc, smartphone of tablet aan en configureer de simkaart via de webinterface. Daarna kunnen alle op deze mobiele router aangesloten apparaten het internet op met snelheden tot 150 Mbit/s. Kortom: neem je router mee op vakantie, download in een handomdraai de nieuwste games en apps voor je kinderen en blijf altijd verbonden met het thuisfront. Kun jij heerlijk ontspannen en de thuisblijvers jaloers maken met je zonnige zwembadselfies.

* Marktonderzoek over WiFi op vakantie onder 1.029 Belgen, uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van AVM.