Persberichten
28-02-2017
AVM op Mobile World Congress 2017

De breedbandtoekomst tegemoet met FRITZ!Box en mesh-netwerken voor mobiele devices in huis

Krachtige FRITZ!Box-modellen voor DSL, kabel, glasvezel en LTE

FRITZ!Box voor G.fast, supervectoring, bonding en DOCSIS 3.1

Beste WiFi voor eenvoudige mesh-verbindingen en modulair gebruik

FRITZ!OS 6.80: meer voor WiFi, security, telefonie en smart home

 

AVM presenteert tijdens het Mobile World Congress (MWC) 2017 de nieuwste FRITZ!Box-modellen voor de breedbandtechnologieën van de toekomst, slimme mesh-netwerken en het nieuwe FRITZ!OS 6.80. Alle FRITZ!Box-modellen voor DSL, kabel, glasvezel en LTE zorgen voor snelle, veilige internettoegang voor mobiele apparaten in het thuisnetwerk. In 2017 focust AVM zich op sterke verbindingen met het gemak van mesh-netwerken voor zijn FRITZ!-producten. FRITZ!Box, FRITZ!WLAN Repeaters, FRITZ!Powerline en FRITZ!WLAN Sticks zorgen voor probleemloze communicatie met hoge snelheden. Alle FRITZ!-producten zijn intuïtief via smartphone of tablet te bedienen. Ze zijn daarnaast geoptimaliseerd voor bediening van andere apparaten en voor modulaire implementatie. De nieuwe versie van het FRITZ!Box-besturingssysteem – FRITZ!OS 6.80 – biedt gebruikers veel nieuwe functies voor internet, telefonie, security en WiFi. De nieuwste FRITZ!-highlights zijn te zien in stand 6H40 in hal 6.


FRITZ!Box sneller dan ooit: bonding, supervectoring 35b en G.fast, DOCSIS 3.1

De FRITZ!Box 7581 voor VDSL-bonding en supervectoring 35b doet zijn intrede. Onlangs startte FRITZ!Box in Nederland met VDSL-bondingverbindingen. Door bonding worden de beschikbare snelheden op DSL-lijnen verhoogd tot wel 240 Mbps. In andere landen staan de eerste pilotprojecten voor G.fast op het punt te beginnen. Door bandbreedte uit te breiden, zorgt deze DSL-technologie voor hogere overdrachtssnelheden van maximaal 1 Gbps over korte afstanden. De FRITZ!Box 7582 is al geoptimaliseerd voor supervectoring 35b en G.fast, en garandeert compatibiliteit met bestaande ADSL- en VDSL-verbindingen. De FRITZ!Box 6590 Cable met 32 x 8-kanaalbonding is binnenkort beschikbaar voor kabelverbindingen. AVM biedt providers ook een blik in de nieuwste ontwikkelingen voor DOCSIS 3.1, het nieuwste op het gebied van kabelnetwerken. De twee reeds verkrijgbare modellen, FRITZ!Box 5490 voor glasvezel en FRITZ!Box 6820 LTE, zijn de hekkensluiters van de kwalitatieve routers die AVM tijdens de vakbeurs demonstreert.


Beste draadloze LAN met het gemak van mesh-netwerken en een modulaire opzet

WiFi is een basisbehoefte geworden, net als elektriciteit en water. Voor de vele mobiele devices die we gebruiken, verwachten we overal in huis een hoge bandbreedte. In 2017 richt AVM zich voor zijn FRITZ!-producten dan ook op het creëren van krachtige verbindingen met het gemak van mesh-netwerken. Met de FRITZ!Box zijn devices als smartphones en tablets zonder problemen op te nemen in het draadloze netwerk. Nadat de gebruiker een netwerkwachtwoord heeft ingevuld, krijgt hij automatisch toegang tot een draadloze verbinding. Alle devices maken gebruik van een draadloos netwerk met dezelfde naam (SSID) en netwerksleutel (WPA2). Voor draadloze netwerken die grotere afstanden moeten afleggen of een andere verdieping moeten bereiken, is het mogelijk FRITZ!-producten modulair toe te voegen en zo een draadloos mesh-netwerk aan te leggen. Hiervoor is het niet nodig allerlei nieuwe, ingewikkelde instellingen door te voeren.


Tachtig innovaties in het nieuwe FRITZ!-besturingssysteem

In de nieuwe versie van het FRITZ!-besturingssysteem, FRITZ!OS 6.80, zijn tachtig verbeteringen opgenomen. Zo is het nu eenvoudiger om de beschikbare datasnelheden te verdelen tussen het thuis- en het gastennetwerk. Daarnaast is er een nieuwe onlinemonitor waarop de datasnelheden van de gastentoegang te zien zijn, naast de gewoonlijke downstreamsnelheden voor internet en IP TV. Verder bevat de software nieuwe features voor smart plugs. 


FRITZ!OS 6.80 houdt de FRITZ!Box veilig en up-to-date. Instellingen zijn nu nog veiliger te wijzigen doordat een extra bevestiging nodig is (ook wel two-factor-authenticatie genoemd). Ook de eisen aan het wachtwoord zijn verhoogd. FRITZ!OS 6.80 wordt momenteel wereldwijd uitgerold voor de nieuwste FRITZ!Box-modellen. Meer informatie over de modellen en innovaties is te vinden op de website van AVM.

De specificaties van de huidige FRITZ!Box-modellen

FRITZ!Box 7581 voor supervectoring 35b en bonding

-ADSL, VDSL, VDSL-Bonding en Supervectoring 35b

-Dual-band WiFi AC + N met 1300 Mbps + 450 Mbps

-4 x gigabit LAN

-2 USB 3.0-poorten

-DECT-basisstation voor telefoon en gebruik in smart homes

-2 poorten voor analoge telefonie of fax (a/b-poort)

-FRITZ!Box 7581 is al verkrijgbaar via providers die bondingtechnologie aanbieden

FRITZ!Box 7582 voor supervectoring 35b en G.fast

-1 VDSL-poort (supervectoring 35b en G.fast)

-Dual-band WiFi AC + N met 1300 Mbps + 450 Mbps

-4 x gigabit LAN

-2 USB 3.0-poorten

-DECT-basisstation voor telefoon en gebruik in smart homes 

-2 poorten voor analoge telefonie of fax (a/b-poort)

-Marktintroductie van de FRITZ!Box 7582 is afhankelijk van de inbegrepen technologie

FRITZ!Box 6590 Cable

-32 x 8 DOCSIS 3.0-kanaalbonding

-4 x 4 dual-band WiFi AC + N met Multi-User MIMO (1733 Mbps + 800 Mbps)

-4 x gigabit LAN

-2 USB 2.0-poorten

-DECT-basisstation voor telefoon en gebruik in smart homes 

-1 x ISDN S₀

-2 poorten voor analoge telefonie of fax (a/b-poort)

-Zendt bij combinatie met de FRITZ!App TV of VLC-speler kabel-tv uit naar mobiele apparaten in het thuisnetwerk via WiFi

FRITZ!Box 5490 (glasvezel)

-Direct toegang voor point-to-point-FTTH-verbindingen (Active Optical Network)

-Mogelijkheid tot gebruik op ONU voor directe verbinding met de glasvezelaansluiting

-Dual-band WiFi AC + N met 1300 Mbps + 450 Mpbs

-4 x gigabit LAN

-2 USB 3.0-poorten

-DECT-basisstation voor telefoon en gebruik in smart homes 

-Intern ISDN S₀-bus voor ISDN-telefoons of ISDN-telefoniesysteem

-2 poorten voor analoge telefonie, antwoordapparaat en fax 

-FRITZ!Box 5490 reeds verkrijgbaar via glasvezelproviders

FRITZ!Box 6820 LTE

-Internet via LTE: tot 150 Mbps downstream en 50 Mbps upstream (CAT 4, FDD)

-Multi-band-ondersteuning: zes LTE- (FDD) en drie 3G-frequenties

-Reserve voor GSM/EDGE/GPRS als LTE- of UMTS-bereik onvoldoende is

-Ondersteunt roaming

-WiFi N met 450 Mbps (2,4 GHz)

-1 x gigabit LAN

-De FRITZ!Box 6820 LTE is reeds verkrijgbaar


FRITZ!Box 7580

-1 VSDL-poort voor tot 100 Mbps, ondersteunt vectoring

-1 gigabit WAN-poort voor flexibele bediening via kabel- of glasvezelmodems inclusief automatische start met juiste configuratie

-4 x 4 dual-band WiFi AC + N met Multi-User MIMO (1733 Mbps + 800 Mbps)

-4 x gigabit LAN

-2 USB 3.0-poorten

-1 x ISDN S₀

-DECT-basisstation voor telefoon en gebruik in smart homes 

-2 poorten voor analoge telefonie of fax (a/b-poort)