FRITZ!App Cam Service - Knowledge Base

FRITZ!App Cam Service

Draadloze verbinding met de FRITZ!Box in Android configureren

Androidapparaten kun je gemakkelijk verbinden met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box en deze zo toegang geven tot internet en andere apparaten in je draadloze netwerk. Hiervoor configureer je eenmalig de draadloze verbinding bij ieder Androidapparaat, zoals hier wordt beschreven. Het apparaat brengt de verbinding vervolgens automatisch tot stand.

Opmerking:Als voorbeeld gebruiken we hier een Google Nexus 4 met Android 4.4.2 om uit te leggen hoe je de verbinding met de FRITZ!Box configureert.

1 Draadloze instellingen van de FRITZ!Box bepalen

Draadloze instellingen in de fabrieksinstellingen bepalen

Als de draadloze instellingen van de FRITZ!Box overeenkomen met de fabrieksinstellingen, dan kun je deze aflezen aan de onderzijde van de FRITZ!Box:

• De naam van het draadloze netwerk (SSID) komt overeen met de modelnaam van de FRITZ!Box (bijvoorbeeld FRITZ!Box 7490).
  • De draadloze netwerksleutel komt overeen met de cijfercode naast het sleutelpictogram.

Afb.: SSID en draadloze netwerksleutel

Persoonlijke draadloze instellingen bepalen

Als de draadloze instellingen van de FRITZ!Box zijn gewijzigd, dan kun je deze aflezen in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Noteer de naam van het draadloze netwerk (SSID).
  4. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  5. Noteer de draadloze netwerksleutel.

2 Draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand brengen

1. Tik op "Instellingen" in het startscherm van het Androidapparaat.
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als het draadloze netwerk is uitgeschakeld, schakel je dit in door te tikken op het pictogram "UIT" naast de optie "Wi-Fi".
  4. Tik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.
  5. Voer in het invoerveld "Wachtwoord invoeren" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbinden".