FRITZ!App WLAN Service - Knowledge Base

FRITZ!App WLAN Service

Gasttoegang van de FRITZ!Box inschakelen met FRITZ!App WLAN en delen

Met FRITZ!App WLAN kun je de Wi-Fi-gasttoegang van de FRITZ!Box inschakelen en de toegangsgegevens delen met andere mobiele apparaten. Zo configureer je de Wi-Fi-verbinding met het gastnetwerk snel en gemakkelijk, bijvoorbeeld als je bezoek nieuwe apparaten meeneemt. Daarnaast is het met de app mogelijk om de toegangsgevens van het gastnet aan te passen vóór activatie.

Voorwaarden / Beperkingen

• Om onder iOS toegangsgegevens te delen via een QR-code, is een FRITZ!Box met FRITZ!OS 7.10 of nieuwer nodig.

1 Gasttoegang inschakelen en delen

1. Start FRITZ!App WLAN op je apparaat.
  2. In iOS tik je in FRITZ!App WLAN op "Wireless Guest Access" en in Android op het pictogram .
  3. Tik in Android op "Share WiFi".
  4. Tik op "Enable".

De gasttoegang is nu actief en FRITZ!App WLAN geeft de toegangsgegevens voor het gastnetwerk weer als platte tekst of QR-code.

2 Wi-Fi-verbinding met het gastnetwerk configureren

In Android kun je de Wi-Fi-verbinding met het gastnetwerk automatisch configureren via QR-scan of NFC. In iOS moet de Wi-Fi-verbinding handmatig worden geconfigureerd:

Wi-Fi-verbinding per QR-scan configureren

1. Start FRITZ!App WLAN op het Androidapparaat waarmee je de Wi-Fi-verbinding met het gastnetwerk wilt configureren.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op het pictogram .
  3. Tik op "QR Scan".
  4. Richt de camera van het Androidapparaat op de QR-code die op het andere apparaat wordt weergegeven door FRITZ!App WLAN.
  5. Zodra de QR-code wordt herkend, tik je op "Connect".

Wi-Fi-verbinding per NFC configureren

1. Start FRITZ!App WLAN op je Androidapparaat.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op het pictogram .
  3. Tik op "NFC".

Belangrijk:Als NFC is uitgeschakeld, geeft FRITZ!App WLAN de instellingen van het Androidapparaat weer zodat je NFC kunt inschakelen met de aan-uitschakelaar.

4. Tik op "SHARE" en volg de aanwijzingen van de wizard.
  5. Start FRITZ!App WLAN op het Androidapparaat waarmee je de Wi-Fi-verbinding met het gastnetwerk wilt configureren.
  6. Tik in FRITZ!App WLAN op het pictogram .
  7. Tik op "NFC".
  8. Tik op "RECEIVE".
  9. Houd beide Androidapparaten met de achterzijden tegen elkaar om de gegevens van de gasttoegang te verzenden.

Wi-Fi-verbinding handmatig configureren

1. Tik in het startscherm van het apparaat waarop je de Wi-Fi-verbinding met het gastnetwerk wilt configureren op het pictogram "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" in iOS op de optie "Wi-Fi" en in Android op "Netwerk en internet" en vervolgens op "Wifi".
  3. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, tik je op het pictogram "aan / uit".
  4. Tik op de verbinding met de naam van het gastnetwerk van de FRITZ!Box.
  5. Voer in het Voer in het invoerveld "Wachtwoord" of "Password" de draadloze netwerksleutel in die wordt weergegeven in FRITZ!App WLAN en tik op "Verbinden".