MyFRITZ!App Service - Knowledge Base

MyFRITZ!App Service

Draadloze verbinding met de FRITZ!Box in Android of iOS configureren

Je wilt handmatig een draadloze verbinding met de FRITZ!Box configureren? ✔ Zo configureer je een verbinding met het draadloze netwerk met het standaardwachtwoord of je eigen wachtwoord.

Je Android- en iOS-apparaten kun je gemakkelijk verbinden met het draadloze netwerk van je FRITZ!Box. De apparaten hebben dan toegang tot internet en andere apparaten in je thuisnetwerk.

Opmerking:Hoe je de draadloze verbinding met de FRITZ!Box configureert, leggen we hier uit aan de hand van Android 8.1 ("Oreo") en iOS 12.2.

1 Draadloze instellingen van de FRITZ!Box opzoeken

Draadloze instellingen in de fabrieksinstellingen opzoeken

Als de FRITZ!Box zich in de fabrieksinstellingen bevindt, kun je de draadloze instellingen gebruiken die aan de onderzijde van het apparaat staan:

• De naam van het draadloze netwerk (SSID) komt overeen met de modelnaam van de FRITZ!Box (bijvoorbeeld FRITZ!Box 7490).
  • De draadloze netwerksleutel komt overeen met de cijfercode naast het sleutelpictogram.

Afb.: SSID en draadloze netwerksleutel

Persoonlijke draadloze instellingen bepalen

Als niet zeker weet of de draadloze instellingen aan de onderzijde van het apparaat nog geldig zijn, lees dan de geldige instellingen af in de gebruikersinterface:

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
  3. Noteer de naam van het draadloze netwerk (SSID).
  4. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security".
  5. Noteer de draadloze netwerksleutel.

2 Draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand brengen

Androidapparaat met FRITZ!Box verbinden

OpmerkingAndroidapparaten kun je heel gemakkelijk verbinden met de FRITZ!Box met behulp van FRITZ!App WLAN.

1. Tik op "Instellingen" in het startscherm van het Androidapparaat.
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Tik op "Wifi".
  4. Als WiFi is uitgeschakeld, tik dan op "Uit" naast de vermelding "WiFi".
  5. Tik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.
  6. Voer in het invoerveld "Wachtwoord invoeren" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbinden".

iOS-apparaat met FRITZ!Box verbinden

1. Tik in het startscherm op het pictogram "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, tik je op het "aan-/ uit"-pictogram.
  4. Tik onder "Kies een netwerk..." op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box (zie afb.).

Afb.: Draadloos netwerk FRITZ!Box selecteren

5. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbind".