FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

Instellingen voor draadloze beveiliging van de FRITZ!Box wijzigen

In de fabrieksinstellingen is het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Box al beveiligd tegen onbevoegde toegang door middel van veilige WPA2-versleuteling en het gebruik van een unieke netwerksleutel. Als je een draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand wilt brengen, moet je deze netwerksleutel handmatig invoeren in het draadloze apparaat (zoals een computer, smartphone, gameconsole) of deze automatisch laten configureren door op de knop "WPS" te drukken op de FRITZ!Box.

Als je de fabrieksinstellingen niet wilt gebruiken, kun je de instellingen voor draadloze beveiliging van je FRITZ!Box aanpassen.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Draadloos netwerk activeren

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "WLAN" op "Radio Channel".
  3. Schakel het draadloze netwerk in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Instellingen voor draadloze beveiliging wijzigen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Security" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Ga naar de sectie "Encryption" en selecteer de draadloze versleuteling waarmee je het draadloze netwerk wilt beveiligen.

LET OP!Kies wanneer mogelijk altijd voor WPA-versleuteling, want deze biedt de beste beveiliging. Gebruik alleen een andere coderingsmethode als de gebruikte draadloze apparaten geen WPA-versleuteling ondersteunen.

• Als je de beveiligde WPA-versleuteling wilt gebruiken (aanbevolen):
    1. Schakel de optie "WPA encryption" in de sectie "Encryption" in.
    2. Selecteer "WPA2 (CCMP)" als "WPA mode".

Opmerking:Als je nog draadloze apparaten gebruikt die WPA2 niet ondersteunen, kun je de instelling "WPA + WPA2" gebruiken. Als je deze instelling selecteert, gebruiken je draadloze apparaten automatisch de veiligste WPA-modus voor draadloze verbindingen.

3. Voer in het veld "Network key" een wachtwoord naar keuze (tussen 8 en 63 tekens lang) in.

Opmerking:Voor optimale beveiliging kies je een wachtwoord van minimaal 20 tekens en gebruik je een combinatie van hoofdletters en kleine letters, cijfers en andere tekens.

• Als je niet-beveiligde WEP-versleuteling wilt gebruiken (niet aanbevolen):
    1. Schakel de optie "WEP encryption" in de sectie "Encryption" in.
    2. Voer in het veld "Network key" een wachtwoord naar keuze (13 tekens lang) in.

Belangrijk:Voor de netwerksleutel kun je alleen hoofdletters, kleine letters en cijfers gebruiken.

• Als je je draadloze netwerk niet wilt versleutelen en ervoor kiest het onbeveiligd te laten (niet aanbevolen):
      • Schakel de optie "non-encrypted" in de sectie "Encryption" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Opmerking:Wanneer je de nieuwe beveiligingsinstellingen voor het netwerk toepast, worden alle draadloze verbindingen met de FRITZ!Box verbroken.

Het pop-upvenster "Wireless LAN Access" met de nieuwe instellingen voor draadloze beveiliging van de FRITZ!Box wordt geopend. Print of noteer deze instellingen en stel de configuratie van de draadloze verbinding met de FRITZ!Box opnieuw in.