FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service
Not your product?

FRITZ!Box configureren voor gebruik met een glasvezelverbinding

Met een extra glasvezelmodem kun je je FRITZ!Box ook gebruiken via een glasvezelverbinding. De FRITZ!Box zorgt zelf voor het tot stand brengen en beheren van de eigen verbinding met internet via de glasvezelmodem; dus alle FRITZ!Box-functies (zoals internettelefonie, firewall) zijn zonder beperkingen ook beschikbaar in deze bedrijfsmodus.

Opmerking:Voor internetverbindingen waarbij glasvezelkabels zijn verbonden met een glasvezelmodem thuis, wordt de term "fiber optic connection" of "Fiber to the Home" (FTTH) gebruikt.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 FRITZ!Box verbinden met de glasvezelmodem

1. Sluit de glasvezelmodem aan op het glasvezelstopcontact volgens de instructies van je internetprovider.
  2. Gebruik een netwerkkabel om de LAN-poort op de glasvezelmodem te verbinden met de poort "LAN 1" op de FRITZ!Box.
  3. Verbind een computer met de FRITZ!Box via draadloos LAN of gebruik een netwerkkabel om een computer aan te sluiten op een beschikbare LAN-poort op de FRITZ!Box.

2 Internetverbinding configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Account Information" in het menu "Internet".
  3. Controleer of je internetprovider wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst. Bij bepaalde regionale instellingen worden niet alle vooraf geconfigureerde internetproviders weergegeven tenzij je "More Internet service providers" selecteert.
    • Als je internetprovider wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
      1. Selecteer je internetprovider.
      2. Als accountgegevens zijn vereist voor internettoegang, voer je in de sectie "Account Information" de accountgegevens in die je hebt ontvangen van je internetprovider.
      3. Klik op "Change connection settings".
      4. Ga naar de sectie "Internet Connection" en schakel de optie "Via an external modem" in als deze wordt weergegeven.
    • Als je internetprovider niet wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
      1. Selecteer "Other Internet service provider".
      2. Ga naar de sectie "Connect via" of "Connection" en schakel de optie "External modem or router" in.
      3. Ga naar de sectie "Operating Mode" en schakel de optie "Establish own connection to the Internet" in.
      4. Als accountgegevens zijn vereist voor internettoegang, voer je in de sectie "Account Information" de accountgegevens in die je hebt ontvangen van je internetprovider,
        • of, als er geen accountgegevens zijn vereist voor internettoegang:
          • Activeer de optie "No" in de sectie "Account Information".
      5. Als een bepaalde VLAN-id is vereist voor internettoegang, klik je op "Change connection settings" en schakel je in de sectie "VLAN Settings" de optie "Use VLAN for Internet access" in. Voer in het veld "VLAN ID" de VLAN-id in die je hebt ontvangen van je internetprovider.
  4. Ga naar de velden "Downstream" en "Upstream" en voer de betreffende snelheden van je internetverbinding in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De accountgegevens die je hebt ingevoerd, worden door de FRITZ!Box gebruikt om verbinding te maken met internet. De configuratie is voltooid wanneer het bericht "The Internet connection check was successful" wordt weergegeven.