FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Powerline via draadloos netwerk met het thuisnetwerk verbinden

Verbind je FRITZ!Powerline-adapter via het draadloze netwerk (WiFi) met je FRITZ!Box om gemakkelijk en efficiënt het draadloze bereik van je thuisnetwerk uit te breiden. De FRITZ!Powerline-adapter neemt dan de toegangsgevens van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box over en kan meteen worden gebruikt door alle draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype draadloze brug

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter laden

Als je de FRITZ!Powerline-adapter nieuw hebt aangeschaft en nog geen instellingen hebt toegepast, is het niet nodig om de fabrieksinstellingen te laden:

2 FRITZ!Powerline-adapter met het thuisnetwerk verbinden

1. Verbind de FRITZ!Powerline-adapter met een netwerkkabel met een LAN-poort in je thuisnetwerk (bijvoorbeeld FRITZ!Box of FRITZ!Repeater).

3 FRITZ!Powerline-adapter als draadloze brug configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network".
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "Wireless bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer in de lijst "Radio Networks (WLANs) Found" de naam (SSID) van je FRITZ!Box en klik op "Next".
  5. Definieer de draadloze instellingen en klik op "Next".
  6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.
  7. Zodra de "WLAN"-led van de FRITZ!Powerline-adapter blijft branden, is de configuratie voltooid.
  8. Verbreek de LAN-verbinding tussen de FRITZ!Powerline-adapter en de FRITZ!Box.

4 FRITZ!Powerline-adapter optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik moet de FRITZ!Powerline-adapter een snelle en stabiele draadloze verbinding met het thuisnetwerk hebben:

1. Plaats de FRITZ!Powerline-adapter op een plek waar de adapter het signaal van het draadloze netwerk in goede kwaliteit kan ontvangen.