FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

Computer wordt niet automatisch opgestart op bij toegang vanaf internet

Hoewel de optie "Start this computer automatically as soon as it is accessed from the Internet" in de FRITZ!Box is ingeschakeld voor je computer, wordt deze bij toegang vanaf internet niet automatisch opgestart.

Oorzaak

• De FRITZ!Box verstuurt niet het magicpakket dat is vereist om de computer automatisch op te starten ("Wake on LAN").

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Computer via de FRITZ!Box-gebruikersinterface opstarten

Start de computer handmatig op via de FRITZ!Box-gebruikersinterface:

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Klik in de gebruikersinterface op "Home Network" en vervolgens op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Connections".
  4. Klik naast de computer die je wilt opstarten op de knop (Bewerken).
  5. Klik op de knop "Start Computer".

Nu wordt de computer vanuit de slaapstand opgestart. Kort daarna, meestal al na een paar seconden, heb je toegang tot de gedeelde bestanden en serverdiensten van de computer.