FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

PlayStation 4 gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Je kunt een PlayStation 4 gemakkelijk verbinden met een LAN-poort of het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!Box. Je kunt PlayStation dan gebruiken voor toegang tot internet en als afspeelapparaat voor video's, muziek en afbeeldingsbestanden in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Opmerking: Als voorbeeld gebruiken we hier een Sony PlayStation 4 (systeemsoftware 1.75) om te laten zien hoe je een PlayStation verbindt met de FRITZ!Box.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Voorbereidingen

DHCP-server van de FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-Server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

FRITZ!Box voorbereiden voor WPS

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box al voorbereid voor WPS. Als je de instellingen voor draadloze netwerken op de FRITZ!Box hebt gewijzigd, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  3. Klik op het tabblad  "WPS Quick Connection".
  4. Schakel WPS in.
  5. Selecteer "Push-Button method (WPS-PBC, Push Button Configuration)" en klik op "Start WPS".

2 Playstation verbinden met de FRITZ!Box

Verbind de Playstation via een netwerkkabel of het draadloze netwerk met de FRITZ!Box.

PlayStation verbinden met een draadloos netwerk

Belangrijk:Controleer of er geen netwerkkabel is aangesloten aan de PlayStation.

1. Klik in het menu van de Playstation op "Instellingen".
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk".
  3. Schakel de optie "Verbinding maken met het internet" in en klik op "Internetverbinding instellen".
  4. Klik op "Wi-Fi gebruiken".
  5. Klik op "Eenvoudig".
    • Er wordt nu een lijst getoond met draadloze netwerken binnen het bereik van PlayStation.
  6. Klik onder de lijst met draadloze netwerken op "Instellen via WPS-toets"
  7. Houd de WPS-knop van de FRITZ!Box ongeveer 1 seconden ingedrukt tot de WLAN-led van de FRITZ!Box knippert.
    • Nu wordt de draadloze verbinding geconfigureerd en tot stand gebracht.

Playstation verbinden met een netwerkkabel

1. Verbind de Playstation via een netwerkkabel met een LAN-poort van de FRITZ!Box.
  2. Klik in het menu van de Playstation op "Instellingen".
  3. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk".
  4. Schakel de optie "Verbinding maken met het internet" in en klik op "Internetverbinding instellen".
  5. Klik op "Een netwerkkabel gebruiken".
  6. Klik op "Eenvoudig".
    • De Playstation controleert nu de netwerkomgeving en de internetinstellingen worden bijgewerkt.

De Playstation is nu via de FRITZ!Box verbonden met het internet. Je kunt PlayStation bijvoorbeeld gebruiken om onlinegames te spelen, of je kunt het Sony Entertainment Network gebruiken voor toegang tot de film-, televisie- en muziekservices op internet.

Opmerking:Raadpleeg Sony voor meer informatie over de configuratie, bijvoorbeeld via de Playstation website.

3 Port forwarding configureren voor onlinegames

De firewall van de FRITZ!Box beveiligt alle apparaten binnen het thuisnetwerk standaard tegen inkomende verbindingen en ongewenste data uit het internet. Hierdoor kunnen echter bij een aantal onlinegames (bijvoorbeeld FIFA 17) problemen optreden, omdat deze voor andere deelnemers vanuit het internet bereikbaar moeten zijn.

Als de Playstation onder "Instellingen > Netwerk > Verbindingsstatus weergeven" Nat-type 2 toont, zijn de FRITZ!Box en Playstation al optimaal geconfigureerd.

Als de Playstation NAT-type 3 toont, worden een aantal voor de Playstation benodigde diensten of gegevens geblokkeerd, meestal door het ontbreken van port forwarding-regels. Pas in dit geval de instellingen van de FRITZ!Box aan:

Automatische port forwarding configureren

Configureer automatische port forwarding in de FRITZ!Box, zodat de Playstation zelf de benodigde poorten in de FRITZ!Box kan openen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Schakel de optie "Transmit status information over UPnP" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  6. Klik op "Internet" en vervolgens op "Permit Access".
  7. Klik op het tabblad "Port Sharing" of "Port Forwarding".
  8. Schakel de optie "All devices in the home network are allowed to change their own port sharing" in.
  9. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Statische port forwarding configureren

Als je nog steeds geen verbinding kunt maken met onlinegames of als de verbinding wordt verbroken, configureer je de benodigde port forwarding-regels handmatig:

1. Configureer in de FRITZ!Box Statische port forwarding voor de poorten en IP-protocollen die worden gebruikt door het Playstation Network (PSN):
    • TCP-poorten: 465, 983, 1935, 3478-3480, 5223, 10070-10080
    • UDP-poorten: 3478, 3479, 3658, 10070
  2. Als de onlinegame naast de poorten voor het Playstation Network nog andere poorten gebruikt, configureer je in de FRITZ!Box port forwarding-regels voor deze poorten.
    • Voor de voetbalsimulatie FIFA 17 heb je bijvoorbeeld de volgende port forwarding-regels nodig:
      • TCP-poorten: 80, 443, 1935, 3478-3480, 3659, 10000-10099, 42127
      • UDP-poorten: 3074, 3478-3479, 3659, 6000

Opmerking:Lijsten met gebruikte poorten van andere games zoals Battlefield, Call of Duty, Starcraft enz. vind je met slechts enkele kliks op internet, bijvoorbeeld op www.portforward.com.