FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

IP-adres van de FRITZ!Box wijzigen

Je kunt het IP-adres van de FRITZ!Box (192.168.178.1 in de fabrieksinstellingen) wijzigen. Hierdoor

• kun je de computers in het FRITZ!Box-thuisnetwerk IP-adressen toewijzen uit een IP-netwerk naar keuze via DHCP.
  • kun je de FRITZ!Box integreren in een bestaand netwerk dat hoort bij een ander IP-netwerk dan 192.168.178.0.

Randvoorwaarden / beperkingen

• De instellingen in deze handleiding zijn niet beschikbaar als de FRITZ!Box de internetverbinding van een andere router gebruikt ("IP client mode"). Voer in dit geval de stappen uit zoals beschreven in deze handleiding.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 IP-adres van de FRITZ!Box wijzigen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Home Network Overview" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Voer het gewenste IP-adres en subnetmasker in.