FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

Firewall meldt aanvallen op TCP-poort 80 of 14013 of ongewenste pakketten van het type 0x88e1

In deze handleiding worden de volgende problemen behandeld:

• Een firewall op een computer in het FRITZ!Box-thuisnetwerk meldt regelmatige aanvallen ("Syn Flood", "Denial of Service (DoS)") op TCP-poort 80 en/of 14013.
  • Een firewall of een programma voor het analyseren van netwerkverbindingen zoals Wireshark meldt elke vijf seconden pakketten van het type 0x88e1 (EtherType).

Verbindingen vormen geen beveiligingsrisico

De inkomende verbindingen zijn niet afkomstig van internet, maar van de FRITZ!Box en vormen geen beveiligingsrisico.

• TCP-poort 80::
    De FRITZ!Box gebruikt TCP-poort 80 om regelmatig te controleren of computers of andere apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden via HTTP toegankelijke webservices zoals een gebruikersinterface bieden. De webservices van deze netwerkapparaten zijn rechtstreeks toegankelijk onder "Home Network > Home Network Overview".
  • TCP-Port 14013:
    De FRITZ!Box gebruikt TCP-poort 14013 om regelmatig te controleren of het programma FRITZ!Box Parental Control is geïnstalleerd op de computers in het thuisnetwerk. Dit programma geeft het actieve Windows-gebruikersaccount van een computer door aan de FRITZ!Box, waardoor deze vervolgens de de internettoegang kan beperken voor bepaalde Windows-gebruikers.
  • Typ 0x88e1:
    De FRITZ!Box gebruikt pakketten van het type EtherType 0x88e1 om regelmatig te controleren of er FRITZ!Powerline-adapters aanwezig zijn in het netwerk. Als er adapters worden gevonden, worden deze weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "Home Network > Home Network Overview".

Opmerking:Als je deze berichten niet meer wilt ontvangen, configureer dan de firewall van het apparaat zodanig dat deze inkomende verbindingen naar TCP-poort 80 en 14013 of pakketten van het type 0x88e1 toestaat. Informatie over de configuratie verkrijg je van de fabrikant van de firewall, bijvoorbeeld via de handleiding.