FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

Ouder FRITZ!OS installeren (downgrade)

Met het huidige FRITZ!OS stellen we nieuwe en verbeterde functies ter beschikking en bieden we een oplossing voor bekende problemen. Ook worden de beveiligingsfuncties continu aangepast en verbeterd, waarbij rekening wordt gehouden met de huidige vereisten, zodat je bent beschermd tegen nieuwe potentiële bedreigingen. Door gebruik te maken van het meest recente FRITZ!OS zorg je voor maximale veiligheid in je thuisnetwerk.

In principe is het mogelijk een oudere versie van FRITZ!OS te installeren (downgrade). We bevelen dit echter niet aan vanwege de genoemde redenen.

Belangrijk:Bij een downgrade worden de fabrieksinstellingen geladen, waardoor alle instellingen worden gewist.

Voorwaarden

• Op de computer is Windows 10 / 8 / 7 geïnstalleerd.

1 Back-up maken van de gegevens van het interne geheugen

Het interne geheugen wordt gewist tijdens deze procedure. Maak daarom eerst een back-up van alle gegevens die je nog nodig hebt:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Storage (NAS".
  3. Als de optie "Storage (NAS) enabled" is ingeschakeld, klik je op "Internal memory".
    • De inhoud van FRITZ!NAS wordt weergegeven.
  4. Zet een vinkje bij de mappen en bestanden waarvan je een back-up wilt maken en klik op "Download".
    • De gegevens worden nu gekopieerd naar de map die je voor downloads hebt ingesteld.

2 Herstelprogramma downloaden

1. Open in een webbrowser https://service.avm.de/downloads/.
  2. Navigeer naar de map "Downgrade" en vervolgens naar de submap die overeenkomt met je FRITZ!Box-model en dan naar de map "english".
  3. Download het bestand met de bestandsextensie ".exe" naar de computer.

3 FRITZ!Box met de computer verbinden

1. Gebruik de meegeleverde netwerkkabel om de computer rechtstreeks aan te sluiten op een LAN-poort van je FRITZ!Box.
  2. Verbreek alle andere verbindingen tussen de FRITZ!Box en netwerk- en USB-apparaten.

4 Firewalls uitschakelen

LET OP!Schakel de firewalls alleen uit voor het uitvoeren van het herstelprogramma en start deze weer voordat een internetverbinding wordt opgebouwd. De programma's beschermen je computer tegen indringers vanaf internet en het uitvoeren van kwaadaardige programma's (zoals computer virussen).

1. Verbreek de internetverbinding van de FRITZ!Box en maak pas weer verbinding wanneer de firewall is gestart.
  2. Stel alle firewalls op je computer (bijvoorbeeld ZoneAlarm, Norton Security) zo in dat ze niet automatisch opnieuw worden ingeschakeld bij het opnieuw opstarten van de computer.
  3. Schakel alle firewalls uit.
  4. Schakel de Windows-firewall uit:

Windows 10

1. Klik op "Start" en vervolgens op "Instellingen".
    2. Selecteer "Netwerk en internet" en dan "Windows Firewall".
    3. Schakel de Windows-firewall uit.

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie "Windows-toets" + "X" in en klik op "Configuratiescherm" in het contextmenu.
    2. Selecteer "Systeem en beveiliging" en vervolgens "Windows Firewall".
    3. Schakel de Windows-firewall uit.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm".
    2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
    3. Klik op "Systeem en beveiliging" en vervolgens op "Windows Firewall".
    4. Schakel de Windows-firewall uit.

5 Herstelprogramma uitvoeren

Bij een downgrade worden de fabrieksinstellingen geladen waardoor alle instellingen worden gewist.

1. Start het bestand "fritz.box_...recover-image.exe" en klik op "Verder".
  2. Volg de aanwijzingen.

Opmerking:het is geen fout als het programma de FRITZ!Box niet zoekt onder het IP-adres 192.168.178.1, maar onder een ander IP-adres. Dit heeft geen invloed op de procedure.

• Als het programma een foutmelding weergeeft, bijvoorbeeld "Recovery failed due to an error":
      • Voer het herstelprogramma opnieuw uit. Als het herstellen na meerdere pogingen mislukt, voer je het herstelprogramma uit op een andere computer.
    • Als het programma het bericht "Complete - FRITZ!Box successfully restored!" weergeeft, dan is het herstelproces met succes afgerond.

Nu is het oudere FRITZ!OS geïnstalleerd en kun je je FRITZ!Box opnieuw configureren.