FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

Draadloze verbinding wordt tot stand gebracht met slechts 195 Mbit/s in plaats van 450 Mbit/s

Wanneer je draadloos apparaat (bijvoorbeeld een notebook, smartphone, gameconsole) draadloze verbindingen (WiFi) met de FRITZ!Box tot stand brengt volgens de draadloze standaard 802.11n, is de datasnelheid maximaal 195 Mbit/s.

Oorzaak

• Datasnelheden van 450 Mbit/s kunnen alleen worden bereikt in kanalen met een bandbreedte van 40 MHz. Sommige draadloze apparaten ondersteunen de kanaalbreedte van 40 MHz niet, of moet daarvoor eerst worden geconfigureerd.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Draadloos apparaat configureren voor 40 MHz-kanalen

Voer de volgende stap uit als de draadloze netwerkadapter van de computer of het draadloze apparaat draadloze kanalen met een bandbreedte van 40 MHz ondersteunt:

Opmerking:Informatie over het configureren vind je in het handboek, of contacteer de fabrikant van het apparaat.

• Configureer de draadloze netwerkadapter of het draadloze apparaat zodat deze draadloze kanalen met een bandbreedte van 40 MHz kan gebruiken.

Voorbeeld:
    Veel draadloze netwerkadapters van Intel kunnen worden geconfigureerd voor kanalen met een bandbreedte van 40 MHz. Dit doe je door in Windows Apparaatbeheer de eigenschappen van de draadloze netwerkadapter te openen en bij "802.11n Channel Width for band 2.4" de waarde "Auto" te selecteren:

2 Event log van de FRITZ!Box controleren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Kies "Wireless" in de vervolgkeuzelijst.
  4. Controleer of het bericht "Wireless LAN transmission quality increased by reduced channel bandwidth [...]" wordt weergegeven.