FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

Netwerkadapter configureren voor toegang tot de gebruikersinterface via "nood-IP-adres"

Als de FRITZ!Box wordt gebruikt als "IP client" of "wireless repeater", kan de gebruikersinterface niet meer worden geopend via fritz.box, maar alleen nog via het IP-adres dat handmatig is toegewezen aan de FRITZ!Box. Als je dit IP-adres bent vergeten, kun je de gebruikersinterface openen via het "nood-IP-adres" 169.254.1.1.

Als het mislukt om de gebruikersinterface te openen via het "nood-IP-adres", moet je de IP-instellingen aanpassen van de netwerkadapter die is verbonden met de FRITZ!Box.

IP-instellingen aanpassen

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op "Start" en vervolgens op "Instellingen" .
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Klik in de sectie "Netwerkinstellingen wijzigen" op "Adapteropties wijzigen".
  4. Klik in de menubalk bij de knop (Weergave wijzigen) op de pijl en selecteer "Details".
  5. Klik met de rechtermuisknop onder "Apparaatnaam" op de netwerkadapter van de LAN- of draadloze verbinding die de computer verbindt met de FRITZ!Box.
  6. Klik op "Eigenschappen".
  7. Selecteer "Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)".
  8. Klik op "Eigenschappen".
  9. Schakel de optie "Het volgende IP-adres gebruiken:" in.
  10. Voer in het invoerveld "IP-adres:" 169.254.1.2 in.
  11. Voer in het invoerveld "Subnetmasker:" 255.255.0.0 in.
  12. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + X en klik op "Configuratiescherm" in het contextmenu.
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Netwerk en internet" en dan op "Netwerkcentrum".
  4. Klik op "Adapterinstellingen wijzigen".
  5. Klik in de menubalk bij de knop (Weergave wijzigen) op de pijl en selecteer "Details".
  6. Klik met de rechtermuisknop onder "Apparaatnaam" op de netwerkadapter van de LAN- of draadloze verbinding die de computer verbindt met de FRITZ!Box.
  7. Klik op "Eigenschappen".
  8. Selecteer "Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)".
  9. Klik op "Eigenschappen".
  10. Schakel de optie "Het volgende IP-adres gebruiken:" in.
  11. Voer in het invoerveld "IP-adres:" 169.254.1.2 in.
  12. Voer in het invoerveld "Subnetmasker:" 255.255.0.0 in.
  13. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Netwerk en internet" en dan op "Netwerkcentrum".
  4. Klik op "Adapterinstellingen wijzigen".
  5. Klik in de menubalk op de pijl naast de knop "Weergave wijzigen" en selecteer "Details".
  6. Klik met de rechtermuisknop onder "Apparaatnaam" op de netwerkadapter van de LAN- of draadloze verbinding die de computer verbindt met de FRITZ!Box.
  7. Klik op "Eigenschappen".
  8. Selecteer "Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)".
  9. Klik op "Eigenschappen".
  10. Schakel de optie "Het volgende IP-adres gebruiken:" in.
  11. Voer in het invoerveld "IP-adres:" 169.254.1.2 in.
  12. Voer in het invoerveld "Subnetmasker:" 255.255.0.0 in.
  13. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

macOS

1. Open de Finder op en klik op "Programma's".
  2. Klik op "Systeemvoorkeuren" en op "Netwerk".
  3. Selecteer in het linker venster de optie "Ingebouwd Ethernet".
  4. Klik op "Geavanceerd...".
  5. Selecteer in de weergave "TCP/IP" in de vervolgkeuzelijst "Configureer IPv4:" de optie "Handmatig".
  6. Voer in het invoerveld "IPv4-adres:" 169.254.1.2 in.
  7. Voer in het invoerveld "Subnetmasker:" 255.255.0.0 in.
  8. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.