FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

DSL-verbinding valt vaak weg

De DSL-verbinding tussen de FRITZ!Box en de DSL-centrale van je internetprovider valt een paar keer per dag weg. Wanneer dit gebeurt, knippert het lampje "Power" op de FRITZ!Box en blijft het vervolgens branden wanneer er weer verbinding is met internet.

In het geval van een analoge vaste lijn kan dit probleem vaak voorkomen wanneer je belt (of wordt gebeld) op je vaste lijn.

De volgende foutmelding wordt weergegeven in het gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box:

• "DSL not responding (no DSL synchronization)
    DSL synchronization starting (training)" (DSL reageert niet (geen DSL-synchronisatie), DSL-synchronisatie start (training))

Oorzaak

• De stabiliteit van de DSL-verbinding hangt voornamelijk af van de lengte en de kwaliteit van de toegangslijn. Fouten in de bekabeling of problemen met de centrale (DSLAM) van de internetprovider kunnen ook van invloed zijn.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box controleren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Event Log" in het menu "System".
  3. Controleer of er gebeurtenissen worden vermeld voordat en terwijl de fout optrad, of alleen nadat de fout zich voordeed.
    • Als er ook gebeurtenissen worden weergegeven voordat de fout optrad of tegelijkertijd met de fout:
      • Ga verder met de volgende sectie.
    • Als er alleen gebeurtenissen worden weergegeven nadat de fout is opgetreden:

2 Kabels controleren

Fouten in de bekabeling door verlengsnoeren, ongebruikte kabels en telefoonaansluitingen, of elektrische onderdelen (zoals overspanningsbeveiliging, automatische stopcontacten voor verlengsnoeren) worden vaak over het hoofd gezien. Controleer daarom of de FRITZ!Box correct is aangesloten op je DSL-lijn:

• Controleer de kabels tussen je FRITZ!Box en je DSL-lijn.

3 Andere DSL-versie gebruiken

De DSL-versie van de FRITZ!Box wordt bij elke versie van FRITZ!OS steeds verder ontwikkeld om onder alle omstandigheden optimale DSL-verbindingen te waarborgen. In bepaalde gevallen (bijvoorbeeld op DSL-lijnen met verouderde DSLAM's) kan het voorkomen dat de FRITZ!Box alleen een DSL-verbinding tot stand kan brengen met specifieke DSL-versies. Test daarom de huidige en vorige DSL-versie:

Meest recente FRITZ!OS gebruiken

De DSL-versie maakt deel uit van FRITZ!OS. Controleer of de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS en dus ook de nieuwste DSL-versie gebruikt:

Vorige DSL-versie gebruiken

Als het probleem zich voordoet met de nieuwste DSL-versie (bijvoorbeeld na een FRITZ!OS-update), test je de DSL-versie van het vorige FRITZ!OS:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "DSL Information" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "Line Settings".
  4. Schakel de optie "Use previous DSL version" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
    • De vorige DSL-versie is ingeschakeld en de FRITZ!Box wordt opnieuw opgestart. Het opnieuw opstarten duurt ongeveer twee minuten.

Opmerking:Als het probleem hiermee is opgelost, kun je ons gemakkelijk feedback over je synchronisatiemethode met FRITZ!Box sturen onder "Internet > DSL Information > Feedback".

4 Interferentieweerstand vergroten

Vergroot de interferentieweerstand van je DSL-verbinding. Hiermee verminder je het aantal onderbrekingen van de DSL-verbinding vanwege korte storingen op de DSL-lijn:

Opmerking:Als je de interferentieweerstand van de DSL-verbinding vergroot, kan de doorvoercapaciteit van de DSL-verbinding enigszins verminderen.

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "DSL Information" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "Line Settings".
  4. Ga naar "Receive direction" en verschuif de instelling naast "Intended signal-to-noise ratio" een stap verder naar links, naar "Maximum stability".

Belangrijk:Schuif de regelaars niet te ver door naar "Maximum stability", want op sommige DSL-lijnen kun je dan geen DSL-verbinding tot stand brengen. Dus selecteer niet meteen de instelling "Maximum stability". Schuif de regelaar stapsgewijs naar links om te bepalen wat de beste instelling is voor jouw DSL-lijn.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
    • Als de DSL-verbinding nog steeds vaak wegvalt:
      • Herhaal de stappen 4 - 5 totdat de DSL-verbinding stabiel is.

5 DSL-lijn controleren

Mogelijk is er een probleem met de DSL-lijn. Het kan even duren voordat je DSL-provider je lijn controleert, mogelijk moet je betalen voor de service, en uit ervaring weten we dat DSL-lijnen vaak nog problemen hebben, zelfs als ze zijn gecontroleerd door je provider. Zelf kun je het volgende doen:

1. Ontkoppel de FRITZ!Box van de DSL-lijn.
  2. Verbind een andere DSL-modem met de DSL-lijn.
  3. Test of de DSL-verbinding stabiel blijft wanneer je deze DSL-modem gebruikt.
    • Als de DSL-verbinding nog steeds wegvalt, is er een probleem met je lijn:
      • Vraag de DSL-provider om de DSL-lijn te controleren.

LET OP!Je DSL-provider brengt mogelijk kosten in rekening voor het controleren van je DSL–lijn. Informeer van te voren bij je DSL-provider over de kosten!