FRITZ!Box 3272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3272 Service

Oproepomleiding configureren in de FRITZ!Box

Je kunt oproepomleidingen instellen in je FRITZ!Box. Inkomende oproepen worden dan automatisch omgeleid naar een andere lijn, een bepaalde telefoon of een antwoordapparaat. Je kunt oproepomleiding instellen voor alle inkomende oproepen of alleen voor bepaalde oproepen.

Je kunt bijvoorbeeld het volgende definiëren:

• alle oproepen worden omgeleid naar een andere lijn.
  • alle oproepen waarbij de beller geen telefoonnummer doorgeeft, worden omgeleid naar een antwoordapparaat.

Belangrijk:Als je anonieme oproepen wilt omleiden naar een van de interne antwoordapparaten van de FRITZ!Box, volg je de aanwijzingen in deze handleiding.

• alle oproepen van een bepaalde persoon in het FRITZ!Box-telefoonboek worden omgeleid naar je mobiele telefoon.
  • alle oproepen naar een bepaald nummer worden omgeleid naar een andere lijn als dat nummer bezet is.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Telefoonfunctie inschakelen

De fabrieksinstellingen zijn zo geconfigureerd dat de telefoonfunctie niet zichtbaar is in de gebruikersinterface. Daarom moet je eerst de volgende instelling inschakelen als je de telefoonfunctie van de FRITZ!Box wilt gebruiken:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Radio Network" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Schakel de optie "Enable support for FRITZ!App Fon in the FRITZ!Box" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Oproepomleiding configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Call Handling" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de tab "Call Diversion".
  4. Klik op de knop "New Call Diversion".
  5. Definieer welke oproepen je wilt laten omleiden:
    Welke oproepen moeten worden omgeleid?Oproepomleiding configureren
    alle oproepen naar een bepaald telefoonnummer
    • Schakel "Calls to a telephone number / telephone" in en selecteer het telefoonnummer.
    Alle oproepen van een bepaalde persoon
    • Schakel "Calls by a person in the telephone book" in en selecteer een vermelding in het telefoonboek.
    alle oproepen van een bepaald telefoonnummer
    • Schakel "Calls from the telephone number" in en voer een telefoonnummer in.
    alle oproepen van bellers die hun beller-id niet weergeven (anonieme oproepen)
    • Schakel "All calls without a telephone number to" in.
    Tabel: Oproepomleiding configureren
  6. Definieer de bestemming van de omgeleide oproepen:
    • Naar een van de interne antwoordapparaten van de FRITZ!Box:
      1. Schakel de optie "Divert calls to internal answering machine" in.
      2. Selecteer een intern antwoordapparaat.
    • Naar een extern nummer (bijvoorbeeld een andere lijn, een mobiele telefoon):
      1. Ga naar de sectie "Divert calls to" en schakel de optie "Destination telephone number" in.
      2. Voer het doelnummer in.

Belangrijk:Voor oproepomleiding naar een extern telefoonnummer wordt een tweede verbinding (tegen extra kosten) tot stand gebracht. Als je slechts één telefoonnummer hebt, moet je dit kunnen gebruiken voor twee verbindingen tegelijk. Dit is doorgaans het geval voor internetnummers.

• Naar een verbonden telefoon of antwoordapparaat:
      1. Ga naar de sectie "Divert calls to" en schakel de optie "Destination telephone number" in.
      2. Voer het interne telefoonnummer van het telefoonapparaat in zonder de toegangscode **:

Opmerking:Je vindt de interne nummers van je telefoonapparaten onder "Telephone Book > Internal Numbers" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

7. Als de vervolgkeuzelijst "Type of call diversion" diverse opties bevat, kies je een van de opties. Niet bij alle soorten omroepomleiding is het echter mogelijk het type te selecteren.

Opmerking:Meer informatie over de verschillende instellingen vind je in de online-help van de FRITZ!Box (klik op het symbool "Help" ).

8. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.