FRITZ!Box 3370 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3370 Service

Firewall meldt aanvallen op TCP-poort 80 of 14013 of ongewenste pakketten van het type 0x88e1

In deze handleiding worden de volgende problemen behandeld:

• Een firewall op een computer in het FRITZ!Box-thuisnetwerk meldt regelmatige aanvallen ("Syn Flood", "Denial of Service (DoS)") op TCP-poort 80 en/of 14013.
  • Een firewall of een applicatie voor het analyseren van netwerkverbindingen (bijvoorbeeld Wireshark) meldt elke vijf seconden pakketten van het type 0x88e1 (EtherType).

1 Verbindingen vormen geen beveiligingsrisico

De inkomende verbindingen zijn niet afkomstig van internet, maar van de FRITZ!Box en zijn geen beveiligingsrisico.

• TCP-poort 80:
    De FRITZ!Box gebruikt TCP-poort 80 om regelmatig te controleren of netwerkapparaten (bijvoorbeeld computers, smartphones, gameconsoles) in het FRITZ!Box-thuisnetwerk webservices bieden die toegankelijk zijn via HTTP, zoals een gebruikersinterface. De webservices van deze netwerkapparaten zijn rechtstreeks toegankelijk onder "Home Network > Home Network Overview" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  • TCP-poort 14013:
    Wanneer ouderlijk toezicht is ingeschakeld, gebruikt FRITZ!Box TCP-poort 14013 om regelmatig te controleren welke Windows-gebruiker is ingelogd op de computer. Deze verbindingen zijn nodig zodat de functie voor ouderlijk toezicht op de FRITZ!Box de toegang tot internet kan beperken voor specifieke Windows-gebruikers.
  • Type 0x88e1:
    De FRITZ!Box gebruikt pakketten van het type EtherType 0x88e1 om regelmatig te controleren of er FRITZ!Powerline-adapters aanwezig zijn in het netwerk. Als er FRITZ!Powerline-adapters worden gevonden, worden deze weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "Home Network > Home Network Overview".

Opmerking:Als je deze berichten niet wilt ontvangen, configureer je de firewall van het netwerkapparaat, zodat deze inkomende verbindingen naar TCP-poort 80 en 14013, en pakketten van het type 0x88e1 toestaat. Informatie over de configuratie van de firewall vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.