FRITZ!Box 3370 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3370 Service

NAS-systeem gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Je kunt een NAS-systeem (Network Attached Storage) gemakkelijk verbinden met een LAN-poort op je FRITZ!Box. Vervolgens kan het door het hele thuisnetwerk en door andere internetgebruikers worden gebruikt. Het NAS-systeem maakt de opgeslagen gegevens automatisch beschikbaar voor andere netwerkapparaten (zoals computers); dus je hoeft geen speciale instellingen voor het systeem te configureren in de FRITZ!Box.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 DHCP-server van FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Home Network Overview" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen wordt voor de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) gebruikt en worden IP-adressen toegewezen tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 NAS-systeem configureren

Het NAS-systeem heeft speciale IP-instellingen nodig om te communiceren met de FRITZ!Box en andere netwerkapparaten in het thuisnetwerk:

• Stel de configuratie van het NAS-systeem in op automatisch IP-instellingen ophalen (DHCP-client).

Opmerking:Informatie over de configuratie van het NAS-systeem vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

3 NAS-systeem verbinden met de FRITZ!Box

• Gebruik een netwerkkabel om het NAS-systeem aan te sluiten op een LAN-poort van de FRITZ!Box.

Het NAS-systeem is verbonden met de FRITZ!Box en is beschikbaar voor het hele thuisnetwerk of voor internetgebruikers.

Opmerking:In de bijbehorende handleiding vind je meer informatie over de configuratie van het NAS-systeem of de netwerkapparaten voor toegang tot de bestanden op het NAS-systeem. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

4 Toegang tot het NAS-systeem via internet

De volgende stappen zijn alleen vereist als je toegang tot het NAS-systeem wilt hebben via internet wanneer je niet thuis bent of als je vrienden toegang wilt geven tot het NAS-systeem:

1. Configureer het NAS-systeem zodat dit toegankelijk is vanaf internet.

Opmerking:Hoe je toegang krijgt tot je NAS-systeem vanaf internet, hangt af van het apparaat dat je gebruikt. Mogelijk moet je gebruikers instellen in het NAS-systeem en ze rechten, wachtwoorden en poorten voor toegang vanaf internet toewijzen.

2. Configureer port sharing of MyFRITZ!-toegang voor de poorten en IP-protocollen die door het NAS-systeem worden gebruikt.
    • Als je een webbrowser wilt gebruiken voor toegang tot het NAS-systeem:
    • Als je een app of andere software (bijvoorbeeld een FTP-client) wilt gebruiken voor toegang tot het NAS-systeem:
      1. Configureer een MyFRITZ!-account in de FRITZ!Box.

Opmerking:Als je al een andere dynamische DNS-service gebruikt, kun je ook deze service gebruiken in plaats van MyFRITZ!.

2. Bepaal de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box.
      3. Configureer port sharing voor het NAS-systeem in de FRITZ!Box.
      4. Configureer de app of software zodat deze toegang heeft tot het NAS-systeem.