FRITZ!Box 3370 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3370 Service

Opslag (NAS) als netwerkstation configureren op de computer

Wanneer je de functie voor opslag (NAS) gebruikt, kun je USB-opslagapparaten configureren die met de FRITZ!Box zijn verbonden als netwerkstations op alle computers in het FRITZ!Box-thuisnetwerk. De USB-opslagapparaten zijn dan beschikbaar als lokale opslag Windows Explorer of Apple OS X Finder.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

2 Opslag (NAS) configureren als netwerkstation

Windows 10

1. Typ \\fritz.box in het zoekvak in de Windows-taakbalk.

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je niet fritz.box in, maar het IP-adres waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

2. Druk op Enter.
  3. Als je wordt gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord, voer je de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten heeft voor NAS-inhoud.

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten voor FRITZ!Box-gebruikers bewerken in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

• Een venster met de netwerkmap "FRITZ.NAS" wordt geopend. In deze map worden alle partities op de verbonden USB-opslagapparaten weergegeven als mappen.
  4. Als je de hele FRITZ.NAS wilt configureren als netwerkstation:
    1. Klik met de rechtermuisknop op de map "FRITZ.NAS" en selecteer "Map Network Drive..." in het contextmenu.
    2. Klik op "Finish".
  5. Als je een submap (bijvoorbeeld een partitie van een USB-opslagapparaat) wilt configureren als netwerkstation:
    1. Klik op "This PC" in het navigatiegebied links.
    2. Klik op "Computer" en vervolgens op "Map Network drive" in de menubalk.
    3. Ga naar het veld "Folder" en voer het pad in naar de map die je wilt toewijzen als netwerkstation.

Voorbeeld:
      Als je een USB-opslagapparaat met de naam "JetFlash-32GB" wilt toewijzen als netwerkstation, typ je \\fritz.box\FRITZ.NAS\JetFlash-32GB.

4. Klik op "Finish".

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "Q".
    • De zoekbalk wordt geopend.
  2. Typ \\fritz.box in het zoekveld.

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je niet fritz.box in, maar het IP-adres waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

3. Druk op Enter.
  4. Als je wordt gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord, voer je de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten heeft voor NAS-inhoud.

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten voor FRITZ!Box-gebruikers bewerken in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

• Een venster met de netwerkmap "FRITZ.NAS" wordt geopend. In deze map worden alle partities op de verbonden USB-opslagapparaten weergegeven als mappen.
  5. Als je de hele FRITZ.NAS wilt configureren als netwerkstation:
    1. Klik met de rechtermuisknop op de map "FRITZ.NAS" en selecteer "Map Network Drive..." in het contextmenu.
    2. Klik op "Finish".
  6. Als je een submap (bijvoorbeeld een partitie van een USB-opslagapparaat) wilt configureren als netwerkstation:
    1. Klik op "Computer" in het navigatiegebied links.
    2. Klik op "Computer" en vervolgens op "Map Network drive" in de menubalk.
    3. Ga naar het veld "Folder" en voer het pad in naar de map die je wilt toewijzen als netwerkstation.

Voorbeeld:
      Als je een USB-opslagapparaat met de naam "JetFlash-32GB" wilt toewijzen als netwerkstation, typ je \\fritz.box\FRITZ.NAS\JetFlash-32GB.

4. Klik op "Finish".

Windows 7

1. Open het Windows-startmenu.
  2. Typ \\fritz.box in het veld "Advanced Search".

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je niet fritz.box in, maar het IP-adres waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

3. Druk op Enter.
  4. Als je wordt gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord, voer je de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten heeft voor NAS-inhoud.

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten voor FRITZ!Box-gebruikers bewerken in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

• Een venster met de netwerkmap "FRITZ.NAS" wordt geopend. In deze map worden alle partities op de verbonden USB-opslagapparaten weergegeven als mappen.
  5. Als je de hele FRITZ.NAS wilt configureren als netwerkstation:
    • Klik met de rechtermuisknop op de map "FRITZ.NAS" en selecteer "Map Network Drive..." in het contextmenu.
  6. Als je een submap (bijvoorbeeld een partitie van een USB-opslagapparaat) wilt configureren als netwerkstation:
    1. Druk op de toets "Alt" op je toetsenbord.
      • De menubalk van Windows Verkenner wordt weergegeven.
    2. Selecteer "Map Network Drive..." in het menu "Tools".
    3. Ga naar het veld "Folder" en voer het pad in naar de map die je wilt toewijzen als netwerkstation.

Voorbeeld:
      Als je een USB-opslagapparaat met de naam "JetFlash-32GB" wilt toewijzen als netwerkstation, typ je \\fritz.box\FRITZ.NAS\JetFlash-32GB.

4. Klik op "Finish".

Apple OS X

1. Open Finder.
  2. Klik op "Go" en vervolgens op "Connect to Server" in de menubalk van Finder.
  3. Typ smb://fritz.box in het veld "Server Address:".

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je niet fritz.box in, maar het IP-adres waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

4. Klik op "Connect".
  5. Als je wordt gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord, voer je de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten heeft voor NAS-inhoud.

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten voor FRITZ!Box-gebruikers bewerken in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

• Een venster met de netwerkmap "FRITZ.NAS" wordt geopend. In deze map worden alle partities op de verbonden USB-opslagapparaten weergegeven als mappen.
  6. Dubbelklik op de map "FRITZ.NAS".
  7. Selecteer de map die je definitief wilt opslaan in Finder.
  8. Ga in Finder naar het menu "file" en selecteer "Make alias".
  9. Sleep de alias die je hebt gemaakt, naar het gebied "places" in Finder.