FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

USB-printer print niet bij gebruik als netwerkprinter

Een USB-printer die is verbonden met de FRITZ!Box en is geconfigureerd als netwerkprinter, voert geen printopdrachten uit van een computer in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Belangrijk:De USB-printer moet zijn geconfigureerd als netwerkprinter zoals beschreven in deze handleiding.

Randvoorwaarden / beperkingen

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Optie "use printer online" uitschakelen voor de USB-printer

De volgende stap is alleen vereist als je printopdrachten verstuurt vanaf een Windows-computer:

Windows 10 / 8:

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "X" en selecteer "Control Panel" in het contextmenu.
  2. Klik op "Hardware and Sound" en vervolgens op "Devices and Printers" in het menu "Control Panel".
  3. Klik met de rechtermuisknop op de USB-printer die is verbonden met de FRITZ!Box.
  4. Selecteer "See what's printing" in het contextmenu.
  5. Open het menu "Printer" menu in het volgende venster.
  6. Als je een vinkje ziet voor de optie "Use Printer Offline", klik je erop om het vinkje te verwijderen.

Windows 7:

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Devices and Printers".
  2. Klik met de rechtermuisknop op de USB-printer die is verbonden met de FRITZ!Box.
  3. Selecteer "See what's printing" in het contextmenu.
  4. Open het menu "Printer" menu in het volgende venster.
  5. Als je een vinkje ziet voor de optie "Use Printer Offline", klik je erop om het vinkje te verwijderen.

2 Bidirectionele ondersteuning uitschakelen voor de USB-printer

Windows 10 / 8:

Je kunt de optie "enable bidirectional support" niet inschakelen voor netwerkprinters in Windows 10 en Windows 8. Je hoeft de printerinstellingen dus niet te wijzigen.

Windows 7:

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Devices and Printers".
  2. Klik met de rechtermuisknop op de USB-printer die is verbonden met de FRITZ!Box en selecteer "Printer properties" in het contextmenu.
  3. Ga naar de tab "Ports".
  4. Schakel de optie "Enable bidirectional support" uit.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Apple OS X, Linux en andere besturingssystemen:

• Schakel bidirectionele ondersteuning uit voor de printer.

Opmerking:Neem contact op met de fabrikant van de printer voor informatie over het uitschakelen van bidirectionele ondersteuning voor de printer of bekijk de informatie over deze procedure in de online-help van het besturingssysteem.

3 Firewall configureren voor netwerktoegang tot de USB-printer

• Stel de firewall van de computer zo in dat uitgaande verbindingen naar TCP-poort 9100 op de FRITZ!Box zijn toegestaan.

Opmerking:Informatie over de configuratie van de firewall vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

4 USB-printer wordt niet ondersteund door de FRITZ!Box

Als je een met de FRITZ!Box verbonden printer wilt gebruiken als netwerkprinter, moet de printer gegevens kunnen ontvangen in de RAW-indeling (unidirectionele RAW via TCP). USB-printers die ingekapselde of bidirectionele gegevenstransmissie vereisen, kunnen niet als netwerkprinter worden gebruikt met de FRITZ!Box. Dit geldt voor sommige GDI-printers ("Windows printers"), LIDIL-printers ("Lightweight Imaging Device Interface Language") en DOT4-printers (IEEE 1284-standaard).

Tijdelijke oplossing

Met de software FRITZ!Box USB Remote Connection kun je printers gebruiken met FRITZ!Box, zelfs als deze niet als netwerkprinters kunnen worden gebruikt met de FRITZ!Box: