FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

Wii U-console gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Je kunt een Wii U-console gemakkelijk verbinden met het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!Box. Wii U heeft dan toegang tot internet en onlineservices van Nintendo.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS

1 Voorbereiding

DHCP-server van FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Home Network Overview" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen wordt voor de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) gebruikt en worden IP-adressen toegewezen tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

FRITZ!Box voorbereiden voor WPS

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box al voorbereid voor WPS. Als je de instellingen voor draadloze netwerken op de FRITZ!Box hebt gewijzigd, moet je de volgende instellingen configureren:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Security" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Klik op de tab "WPS Quick Connection".
  4. Schakel WPS in.
  5. Selecteer "Push-Button method (WPS-PBC, Push Button Configuration)" en klik op "Start WPS".

2 Wii U verbinden met de FRITZ!Box

1. Tik op de knop "System Settings" in het hoofdmenu van de Wii U GamePad.
  2. Tik op "Internet" in het menu "System Settings".
  3. Tik op "Connect to the Internet".
  4. Tik linksboven op "Connection Types".
  5. Tik op "Wi-Fi Protected SETUP".
  6. Tik op "Push-Button Configuration".
  7. Houd de knop "WPS" op de FRITZ!Box gedurende ongeveer 1 seconde ingedrukt totdat het lampje "WLAN" op de FRITZ!Box begint te knipperen.
    • De configuratie van de draadloze verbinding is voltooid en de verbinding is tot stand gebracht.
  8. Tik op "OK" om de verbindingsinstellingen op te slaan.
  9. Tik op "Set" om de draadloze verbinding in te stellen als de standaardverbinding.

De Wii U is verbonden met internet via de FRITZ!Box. Je kunt onlinegames spelen of andere functies van de onlineservices van Nintendo gebruiken.

Opmerking:Meer informatie over de configuratie van de Wii U vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Nintendo.

3 Port sharing voor onlinegames configureren in de FRITZ!Box

De FRITZ!Box-firewall beveiligt alle apparaten in het thuisnetwerk standaard tegen inkomende verbindingen en ongewenste gegevens van internet. Voor enkele onlinegames (bijvoorbeeld Call of Duty) moeten andere internetgebruikers toegang hebben tot je Wii U.

De volgende stappen zijn alleen vereist als je problemen ondervindt met het meedoen aan onlinegames: