FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

DSL-doorvoercapaciteit is te laag

De FRITZ!Box geeft de werkelijke DSL-snelheid van de DSL-lijn weer in de gebruikersinterface onder "Internet > DSL Information > DSL" op de regel "Current throughput". Volgens deze gegevens is de huidige doorvoercapaciteit aanzienlijk lager dan de snelheid zoals aangegeven in je DSL-serviceovereenkomst met je DSL-provider.

Oorzaak

• De doorvoercapaciteit van de DSL-verbinding hangt voornamelijk af van de lengte en de kwaliteit van de toegangslijn. Fouten in de bekabeling of problemen met de centrale (DSLAM) van de internetprovider kunnen ook van invloed zijn.

Opmerking:Met veel DSL-lijnen is het niet mogelijk de overeengekomen doorvoercapaciteit volledig te benutten. Daarom zeggen DSL-providers dat ze DSL-snelheden aanbieden tot een bepaalde waarde ("up to").

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Kabels controleren

Fouten in de bekabeling door verlengsnoeren, ongebruikte kabels en telefoonaansluitingen, of aanvullende elektrische onderdelen (zoals overspanningsbeveiliging, automatische stopcontacten voor verlengsnoeren) worden vaak over het hoofd gezien en kunnen leiden tot een aanzienlijk lagere DSL-snelheid.
Controleer daarom of de FRITZ!Box correct is aangesloten op je DSL-lijn:

• Controleer de kabels tussen je FRITZ!Box en je DSL-lijn.

2 Interferentieweerstand opnieuw instellen

Stel de regelaars voor interferentieweerstand in op "Maximum Performance", want andere instellingen kunnen een negatief effect hebben op de snelheid van de DSL-verbinding:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "DSL Information" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "Line Settings".
  4. Klik op de koppeling "Reset Setting".
    • De interferentieweerstand wordt automatisch ingesteld op "Maximum Performance".

3 Meest recente FRITZ!OS voor FRITZ!Box installeren

Als je het meest recente FRITZ!OS installeert, is je FRITZ!Box compatibel met de nieuwste DSL-technologie die door DSL-providers wordt gebruikt in DSL-centrales:

4 DSL-lijn controleren

Maximale DSL-doorvoercapaciteit controleren

DSL-providers stellen een maximaal haalbare doorvoercapaciteit in voor elke DSL-lijn. De werkelijk haalbare snelheid op je DSL-lijn kan niet meer bedragen dan deze maximale doorvoercapaciteit.

Controleer daarom of je DSL-provider de juiste maximale waarde voor de doorvoercapaciteit heeft ingesteld voor je DSL-lijn:

Opmerking:De maximale doorvoercapaciteit kan alleen worden weergegeven in de gebruikersinterface als je een VDSL- of ADSL2+-lijn hebt.

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "DSL Information" in het menu "Internet".
  3. Je vindt de maximale snelheid voor jouw DSL-lijn op de tab "DSL" op de regel "Max. DSLAM throughput" line. Vergelijk deze doorvoercapaciteit met de snelheid zoals aangegeven in je DSL-serviceovereenkomst met je DSL-provider.
    • Als de aangegeven snelheid in je DSL-serviceovereenkomst hoger is dan de ingestelde snelheid voor je DSL-lijn:
      • Neem contact op met je DSL-provider.

DSL-snelheid testen met een andere DSL-modem

Met veel DSL-lijnen is het niet mogelijk de met je DSL-provider overeengekomen snelheid volledig te benutten. Je kunt controleren of de lagere doorvoercapaciteit te wijten is aan de kwaliteit van je DSL-lijn of aan een technisch probleem door een andere DSL-modem te gebruiken om de DSL-snelheid te testen:

Belangrijk:Test de andere modem meteen nadat je de FRITZ!Box hebt getest, zodat de testomstandigheden identiek zijn.

1. Ontkoppel de FRITZ!Box van de DSL-lijn.
  2. Verbind een andere DSL-modem met de DSL-lijn.
  3. Test de DSL-snelheid die je behaalt met de andere DSL-modem.
    • Als de DSL-snelheid ook aanzienlijk lager is dan de met de provider overeengekomen snelheid wanneer je een andere DSL-modem gebruikt:
      • Neem contact op met je DSL-provider.

LET OP!Je DSL-provider brengt mogelijk kosten in rekening voor het controleren van je DSL-lijn. Informeer van te voren bij je DSL-provider over de kosten!