FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

Foutmelding "...limited or no connectivity"

Op een Windows-computer wordt een uitroepteken weergegeven naast het symbool voor de LAN- of draadloze (WiFi) netwerkverbinding met de FRITZ!Box in de Windows-taakbalk (SysTray) en zie je de melding "... limited or no connectivity". Met deze computer is het niet mogelijk toegang te krijgen tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface (fritz.box) of internet via de FRITZ!Box.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Service "DHCP Client" activeren in Windows

Windows 10 / 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "X" en selecteer "Control Panel" in het contextmenu.
  2. Ga naar het menu "Control Panel", open de vervolgkeuzelijst "View by:" (in de rechterbovenhoek) en selecteer "Category".
  3. Klik op "System and Security" en vervolgens op "Administrative Tools".
  4. Dubbelklik op "Services".
  5. Dubbelklik op "DHCP Client" in de kolom "Name".
  6. Selecteer "Automatic" als opstarttype.
  7. Klik op "Start" (indien beschikbaar) en vervolgens op "OK".
  8. Start je computer opnieuw op.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Control Panel".
  2. Ga naar het menu "Control Panel", open de vervolgkeuzelijst "View by:" (in de rechterbovenhoek) en selecteer "Category".
  3. Klik op "System and Security" en vervolgens op "Administrative Tools" en "Services".
  4. Dubbelklik op "DHCP Client" in de kolom "Name".
  5. Selecteer "Automatic" als opstarttype.
  6. Klik op "Start" en vervolgens op "Apply".
  7. Start je computer opnieuw op.

2 FRITZ!Box configureren

Voorbereidingen

• Gebruik een netwerkkabel om de computer te verbinden met de poort "LAN 2" op de FRITZ!Box.
    • Alleen als de FRITZ!Box met je computer is verbonden via draadloos LAN:
      • Verbreek de draadloze verbinding tussen de computer en de FRITZ!Box.

DHCP-server inschakelen

1. Roep het adres http://169.254.1.1 op in een webbrowser.
  2. Klik op "Home Network" en vervolgens op "Home Network Overview".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen wordt voor de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) gebruikt en worden IP-adressen toegewezen tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

3 Firewall van de computer configureren

Een firewall op je computer verhindert dat de computer de nodige IP-instellingen kan ophalen van de DHCP-server:

• Stel de configuratie van de firewall zo in dat verbindingen vanaf de computer met de FRITZ!Box zijn toegestaan.

Opmerking:Informatie over de configuratie van de firewall vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

4 LAN-verbinding met de FRITZ!Box controleren

Als je connectiviteitsproblemen hebt met LAN-netwerkverbindingen, wordt dit mogelijk veroorzaakt door fouten in de bekabeling, tussengeschakelde apparaten (zoals netwerkswitches, powerline-adapters, converters LAN / draadloos LAN) of ongeschikte functies voor energiebesparing. Controleer daarom de LAN-verbinding tussen de computer en de FRITZ!Box:

5 Draadloze verbinding opnieuw configureren

Als je WEP-versleuteling gebruikt, kun je een draadloze verbinding met de FRITZ!Box maken, zelfs als je een ongeldige draadloze sleutel invoert. Je kunt dan echter niet communiceren met de FRITZ!Box.

De volgende stap is alleen vereist als de computer en de FRITZ!Box zijn verbonden via een draadloze verbinding met WEP-versleuteling:

LET OP!WEP-versleuteling is niet veilig! Gebruik liever veilige WPA-versleuteling als je draadloze apparaten hiervoor ondersteuning bieden.