FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

Netwerktoegang tot diensten en gedeelde bronnen via VPN-verbinding niet mogelijk

Het niet mogelijk om gedeelde bestanden en printers of andere diensten in het externe FRITZ!Box-netwerk te benaderen via een VPN-verbinding.

1 Voorbereidingen

Controleer eerst of IP-communicatie via de VPN-verbinding mogelijk is met apparaten in het netwerk van de externe FRITZ!Box:

Windows

1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + R.
  2. Voer in het invoerveld "Openen" cmd in en klik op "OK".
  3. Voer ping [IP-adres van een computer in het externe netwerk] in het opdrachtpromptvenster in en druk op Enter.

Voorbeeld:
    Een computer in het externe netwerk heeft het IP-adres 192.168.10.20. Als je deze computer wilt pingen, moet je ping 192.168.10.20 invoeren in het opdrachtpromptvenster.

Belangrijk:De computer moet zijn opgestart en als hierop firewall is geïnstalleerd, moet de firewall zodanig zijn geconfigureerd, dat deze ICMP-echoaanvragen toestaat. Informatie over de configuratie van de firewall verkrijg je van de fabrikant.

4. Controleer welke meldingen worden weergegeven in het opdrachtpromptvenster.
  5. Als de melding "Answer from [IP address]: Bytes..." wordt weergegeven, is IP-communicatie met het externe netwerk mogelijk.
    • Als alleen de melding "Request Timed Out" wordt weergegeven, is IP-communicatie met het externe FRITZ!Box-netwerk niet mogelijk.

macOS

1. Open de Finder.
  2. Klik op "Programma's" en dan op "Hulpprogramma's".
  3. Open het Netwerkhulpprogramma.
  4. Klik op het tabblad "Ping".
  5. Voer in het invoerveld ping [IP-adres van een computer in het externe netwerk] in en druk op de knop "Ping".

Voorbeeld:
    Een computer in het externe netwerk heeft het IP-adres 192.168.10.20. Als je deze computer wilt pingen, moet je ping 192.168.10.20 invoeren in het opdrachtpromptvenster.

Belangrijk:De computer moet zijn opgestart en als hierop firewall is geïnstalleerd, moet de firewall zodanig zijn geconfigureerd, dat deze ICMP-echoaanvragen toestaat. Informatie over de configuratie van de firewall verkrijg je van de fabrikant.

6. Controleer welke meldingen worden weergegeven in het netwerkhulpprogramma.
  7. Als de melding "64 bytes from..." wordt weergegeven, is IP-communicatie met het externe netwerk mogelijk.
    • Als alleen de meldingen "ping: sendto: No route to host", "ping: sendto: Host is down" of "Request timeout..." worden weergegeven, is IP-communicatie met het externe netwerk niet mogelijk.

2 IP-communicatie mogelijk: Aanpak

Als IP-communicatie via de VPN-verbinding mogelijk is, maar je kunt nog geen gedeelde bestanden en printers in het externe FRITZ!Box-netwerk benaderen, voer dan de volgende maatregelen uit:

3 IP-communicatie niet mogelijk: Aanpak

Als IP-communicatie via de VPN-verbinding niet mogelijk is, voer dan de maatregelen uit die overeenkomen met je verbindingstype: