FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

Naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box wijzigen

In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box een vooraf ingestelde naam voor het draadloze netwerk (SSID). Als je een unieke naam wilt gebruiken voor je draadloze netwerk, kun je deze naam gemakkelijk wijzigen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "WLAN" op "Radio Network".
  3. Voer in de invoervelden "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in voor de 2,4- en de 5GHz-frequentieband, zonder speciale tekens. Als er maar één invoerveld wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in. Omdat niet elk draadloos netwerkapparaat speciale tekens ondersteunt, raden wij aan om alleen letters en cijfers (alfanumerieke tekens, dus niet ä, ë, ö, ü, é, í,ß, enz.) te gebruiken.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De naam van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box is nu gewijzigd. Alle draadloze verbindingen met de FRITZ!Box moeten opnieuw worden geconfigureerd.

Wanneer je draadloze repeaters of powerline adapters met draadloze functie gebruikt in je thuisnetwerk, moeten deze dezelfde naam voor het draadloze netwerk gebruiken als de FRITZ!Box. Hierdoor is het voor draadloze netwerkapparaten makkelijker om tussen de draadloze netwerken te wisselen (draadloos roaming).