FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

Lampje "Power" knippert

Zodra je je FRITZ!Box verbindt met je DSL-lijn, maakt FRITZ!Box verbinding met de centrale van je DSL-provider. Dit kan tot 10 minuten duren. Het lampje "Power" op de FRITZ!Box knippert gedurende die tijd. Zodra de DSL-verbinding tot stand is gebracht, blijft het branden.

In deze handleiding lees je hoe je de volgende problemen kunt oplossen:

• Lampje "Power" op de FRITZ!Box blijft knipperen.
  • De FRITZ!Box maakt geen DSL-verbinding.

De volgende foutmelding wordt weergegeven in het gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box:

• "DSL not responding (no DSL synchronization)"

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Controleren welke lampjes knipperen

2 Gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box controleren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Event Log" in het menu "System".
  3. Controleer of de foutmelding "DSL not responding" voortdurend wordt weergegeven, of dat de door de FRITZ!Box gemaakte DSL-verbinding onregelmatig is en de foutmelding verschijnt wanneer de verbinding wegvalt.
    • Als de foutmelding "DSL not responding" voortdurend wordt weergegeven:
      • Ga verder met de volgende sectie.
    • Als de foutmelding "DSL not responding" vaak wordt vermeld (bijvoorbeeld meerdere keren per dag):

3 Controleren of de DSL-lijn wordt ondersteund

4 DSL-standaard selecteren in de FRITZ!Box

De volgende stap is alleen vereist als je de FRITZ!Box gebruikt op een ADSL-lijn:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "DSL Information" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "Line Settings".
  4. Geef in de sectie "Annex Settings" aan of je FRITZ!Box is verbonden met een DSL-lijn die gebruikmaakt van Annex A of Annex B.

Opmerking:Vraag je DSL-provider of jouw DSL-lijn Annex A of Annex B gebruikt. In Duitsland gebruiken alle ADSL-lijnen Annex B.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

5 Kabels controleren

Fouten in de bekabeling door verlengsnoeren, ongebruikte kabels en telefoonaansluitingen, of elektrische onderdelen (zoals overspanningsbeveiliging, automatische stopcontacten voor verlengsnoeren) worden vaak over het hoofd gezien. Controleer daarom of de FRITZ!Box correct is aangesloten op je DSL-lijn:

• Controleer de kabels tussen je FRITZ!Box en je DSL-lijn.

6 Interferentieweerstand opnieuw instellen

Stel de regelaar voor interferentieweerstand in op "Maximum Performance", want anders kun je geen DSL-verbinding maken met sommige DSL-lijnen:

Opmerking:De interferentieweerstand moet alleen worden gewijzigd als de DSL-verbinding soms wordt onderbroken (bijvoorbeeld vanwege kleine storingen op de DSL-lijn).

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "DSL Information" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "Line Settings".
  4. Klik op de koppeling "Reset Setting".
    • De interferentieweerstand wordt automatisch ingesteld op "Maximum Performance".

7 Meest recente FRITZ!OS voor FRITZ!Box installeren

Als je het meest recente FRITZ!OS installeert, is je FRITZ!Box compatibel met de nieuwste DSL-technologie die door DSL-providers wordt gebruikt in DSL-centrales:

8 DSL-lijn controleren

Mogelijk is er een probleem met de DSL-lijn. Het kan even duren voordat je DSL-provider je lijn controleert, mogelijk moet je betalen voor de service, en uit ervaring weten we dat DSL-lijnen vaak nog problemen hebben, zelfs als ze zijn gecontroleerd door je provider. Zelf kun je het volgende doen:

• Test of een andere DSL-modem werkt op je DSL-lijn,
    • of:
  • Test of de FRITZ!Box een DSL-verbinding kan maken op een andere DSL-lijn (bijvoorbeeld bij de buren).

Opmerking:Sluit de FRITZ!Box alleen aan op de DSL-lijn en de stroomtoevoer. Als het lampje "Power" LED na 10 minuten nog steeds niet brandt, kan er geen DSL-verbinding tot stand worden gebracht.

• Als een andere modem ook niet werkt op je DSL-lijn, of als je FRITZ!Box een DSL-verbinding tot stand kan brengen op een andere lijn, dan is er een probleem met je DSL-lijn:
    • In dit geval vraag je de DSL-provider om de DSL-lijn te controleren.

LET OP!Je DSL-provider brengt mogelijk kosten in rekening voor het controleren van je DSL–lijn. Informeer van te voren bij je DSL-provider over de kosten!