FRITZ!Box 3390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3390 Service

FRITZ!Box configureren als DSL-router (standaard)

Wanneer de FRITZ!Box is geconfigureerd voor gebruik als DSL-router, wordt automatisch verbinding gemaakt met het internet wanneer je de FRITZ!Box aansluit op een DSL-aansluiting en je de gegevens van je internetaccount invoert in de FRITZ!Box-gebruikersinterface. Alle computers, smartphones en andere apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden kunnen dan tegelijkertijd en met gelijke rechten gebruikmaken van de internetverbinding.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box aansluiten op je DSL-aansluiting

• Verbind je FRITZ!Box met de DSL-aansluiting zoals wordt beschreven in het handboek.

2 Internettoegang configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Start de assistent voor het configureren van de internettoegang:
    • Als de FRITZ!Box is geconfigureerd met de fabrieksinstellingen:
      • Stel eerst een wachtwoord in voor toegang tot de gebruikersinterface en klik achtereenvolgens op "Register" en "Next".

Afb.: Wachtwoord instellen voor de gebruikersinterface

• Als je instellingen al hebt aangepast in de gebruikersinterface:
      • Klik op "Wizards" (links onder het hoofdmenu) en vervolgens op "Set Up Internet Connection" of "Configure Internet Connection".

Afb.: FRITZ!Box-assistent starten

3. Controleer of je internetprovider wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst. Bij bepaalde regionale instellingen worden niet alle vooraf geconfigureerde providers weergegeven tenzij je "More Internet service providers" selecteert.
    • Als je internetprovider wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
      • Selecteer je internetprovider en klik op "Next".
    • Als je internetprovider niet wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
      • Selecteer "other Internet Service Provider" en klik op "Next".
  4. Volg de instructies van de assistent en voer in de daarvoor bestemde velden de accountgegevens in die je hebt ontvangen van je internetprovider.
  5. Schakel de optie "Check the Internet connection after saving" in en klik op "Next".

Nu brengt de FRITZ!Box de internetverbinding met de ingevoerde toegangsgegevens tot stand. De installatie is voltooid wanneer de melding "The Internet connection check was successful" wordt weergegeven.