FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

FRITZ!Powerline via LAN in het Mesh-netwerk integreren

Integreer je FRITZ!Powerline-adapter via LAN in het Mesh-netwerk van je FRITZ!Box om gemakkelijk en efficiënt het Wi-Fi-bereik van je thuisnetwerk uit te breiden. De FRITZ!Powerline-adapter neemt dan als Mesh Repeater automatisch alle instellingen over van de FRITZ!Box (Mesh Master), bijvoorbeeld de Wi-Fi-toegangsgegevens en de gasttoegang. Je draadloze netwerkapparaten brengen in het Mesh-netwerk automatisch een verbinding tot stand met het draadloze toegangspunt met het beste Wi-Fi-signaal.

Wijzigingen in het Mesh-netwerk kun je in het vervolg eenvoudig in de Mesh Master voornemen. De Mesh Master geeft de nieuwe instellingen automatisch door aan de alle Mesh Repeaters. Als je dan toch nog eens toegang wilt krijgen tot de gebruikersinterface van de Mesh Repeater, meld je dan aan bij de Mesh Repeater met het wachtwoord van de Mesh Master.

Zodra de FRITZ!Powerline-adapter is geïntegreerd in het Mesh-netwerk, wordt de FRITZ!Powerline-adapter weergegeven in de gebruikersinterface van de Mesh Master met het Mesh-pictogram :

Afb.: Mesh-overzicht met FRITZ!Powerline-adapter met verbindingstype LAN-bridge

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Powerline-adapter zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Druk op het apparaat op de betreffende knop:
    modelToetsDuur
    FRITZ!Powerline 540E / 546E"WLAN/WPS" en "Powerline · Security"10 seconden
    FRITZ!Powerline 1240E"WLAN-WPS/Powerline · Security"15 seconden
    FRITZ!Powerline 1260E"Connect"15 seconden
  2. Tijdens het proces knipperen alle leds één keer. Zodra de "Power"-led of "WLAN"-led blijft branden, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Powerline-adapter met het thuisnetwerk verbinden

1. Verbind de FRITZ!Powerline-adapter met een netwerkkabel met een LAN-poort in je thuisnetwerk (bijvoorbeeld FRITZ!Box of FRITZ!Repeater).

3 FRITZ!Powerline-adapter als LAN-bridge configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network". Als je naar een wachtwoord gevraagd wordt, gebruik je het wachtwoord voor de gebruikersinterface van de Mesh Master.
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "LAN bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer de IP-instellingen die de FRITZ!Powerline-adapter moet gebruiken en klik op "Next".
  5. Behoud de weergegeven Wi-Fi-instellingen voor de FRITZ!Powerline-adapter en klik op "Next".
  6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.

4 FRITZ!Powerline-adapter met een druk op de knop in het Mesh-netwerk integreren

1. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de verbindingsknop van de FRITZ!Powerline-adapter en laat de knop weer los. Nadat je de verbindingsknop hebt losgelaten, beginnen alle leds te knipperen.
    FRITZ!Powerline-modelVerbindingsknop
    FRITZ!Powerline 1260EConnect
    FRITZ!Powerline 1240EWLAN - WPS
    Powerline - Security
    FRITZ!Powerline 546EWLAN · WPS
    FRITZ!Powerline 540E
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de Mesh Master en houd de knop ingedrukt tot de bevestigingsled oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530, 6890, 6660Connect / WPSConnect / WPS
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5490WLAN WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6490WLAN WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560WLANWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7581WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490WPSWLAN
  3. De procedure is voltooid, zodra de Mesh Master de FRITZ!Powerline-adapter in het Mesh-overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .