FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

Foutmelding "Registration at the 'FRITZ!VPN' service failed". VPN-verbindingen worden niet weergegeven

VPN-verbindingen die met de FRITZ!VPN-software zijn geconfigureerd, worden niet weergegeven. Het bericht "Registration at the 'FRITZ!VPN' service failed" wordt voortdurend weergegeven in de statusbalk van FRITZ!VPN.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Meest recente versie van installeren

1. Open in een webbrowser onze VPN-servicepagina.
  2. Download het programma FRITZ!VPN.

Belangrijk:Er zijn afzonderlijke versies van FRITZ!VPN beschikbaar voor Windows 8.1 / 8 / 7 (32/64 bit).

3. Installeer FRITZ!VPN op de computer die de VPN-verbinding met de FRITZ!Box tot stand moet brengen.

2 IPSec-VPN-software van andere fabrikanten verwijderen

Als andere IPSec-VPN-software is geïnstalleerd op de computer met FRITZ!VPN, kun je FRITZ!VPN doorgaans niet gebruiken.

Opmerking:FRITZ!VPN koppelt een "intermediate driver" met de netwerkadapter van de computer. Dit stuurprogramma filtert alle gegevenspakketten naar en van het IP-netwerk van de FRITZ!Box. Als je aanvullende IPSec-VPN-software met tussenliggende stuurprogramma's gebruikt, kunnen de stuurprogramma's elkaar beïnvloeden en sturen.

• Verwijder op de computer met FRITZ!VPN alle andere IPSec-VPN-software volgens de instructies van de betreffende fabrikant.

3 Driver voor mobielenetwerk wordt niet ondersteund

Het programma FRITZ!VPN kan momenteel niet worden gebruikt met de driver voor het mobielenetwerk van Windows 8 / 7 ("Mobile Broadband Driver") of Huawei ("HUAWEI Mobile Connect"). Als de internetverbinding tot stand wordt gebracht door een mobielenetwerkmodem of een mobiele internetstick volgens de LTE- of UMTS-standaard die gebruikmaken van deze driver, kan FRITZ!VPN geen VPN-verbinding tot stand brengen.

Workaround

Je kunt het programma FRITZ!VPN gebruiken als de mobiele breedbandmodem of mobiele internetstick ook werkt zonder driver voor mobiele breedband:

• Configureer de mobielenetwerkmodem of de mobiele internetstick zodanig, dat deze een andere driver gebruikt, bijvoorbeeld een "WAN-Miniport(IP)"-driver, in plaats van de driver voor mobiele breedband van Windows 8 / 7 of Huawei.

Opmerking:Informatie over de gebruiksmogelijkheden van de mobielenetwerkmodem of mobiele internetstick met andere drivers verkrijg je van de fabrikant, raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.