FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

FRITZ!OS handmatig bijwerken

Met de functie "Online Update" kun je snel en gemakkelijk het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box installeren. In sommige gevallen kan "Online update" echter niet worden uitgevoerd, bijvoorbeeld wanneer de FRITZ!Box geen verbinding heeft met internet. In dit geval kun je de update handmatig uitvoeren.

1 FRITZ!OS-bestand downloaden

Gebruik een computer met internettoegang om de update te downloaden:

Opmerking:Als je met je eigen FRITZ!Box geen verbinding kunt maken met internet, kun je het meest recente FRITZ!OS bijvoorbeeld ook downloaden bij je buren of in een internetcafé en vervolgens kopiëren naar een computer die is verbonden met je FRITZ!Box.

1. Open in een webbrowser ftp://ftp.avm.de/fritz.box/.
  2. Navigeer naar de map van je FRITZ!Box-model, vervolgens naar de submap "firmware" en ten slotte naar de map "english".

Opmerking: De volledige modelnaam van je FRITZ!Box kun je vinden in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op de pagina "Overview" en op de onderkant van het apparaat.

3. Download de meest recente versie van FRITZ!OS voor je FRITZ!Box met de bestandsextensie ".image" naar de computer.

2 Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Update".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!OS File". Als dit tabblad niet wordt weergegeven, schakel je eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Save Settings".

Opmerking:Sla de instellingen van de FRITZ!Box opnieuw op onder "System > Backup" meteen nadat de installatie is voltooid. Op die manier kun je altijd gemakkelijk een werkende configuratie herstellen.

5. Klik op de knop "Bladeren...".
  6. Selecteer het FRITZ!OS-bestand dat je hebt gedownload (imagebestand) en klik op de knop "Openen".
  7. Klik op de knop "Start Update".

Nu is het meest recente FRITZ!OS geïnstalleerd. Als je in de gebruikersinterface onder "System > Update > Auto-Update" de optie "Notify me about new versions of FRITZ!OS and install new versions automatically" inschakelt, worden toekomstige updates automatisch geïnstalleerd.