FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

Bijwerken FRITZ!OS niet mogelijk: Foutmelding na selecteren van het FRITZ!OS-bestand

De update voor de FRITZ!Box kan worden geïnstalleerd. Nadat het bestand is geselecteerd in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box, wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "The update failed: The specified file does not contain a FRITZ!OS released for this device by AVM."
  • "The update failed. An unspecified error occurred during the update."

1 FRITZ!OS-bestand opnieuw downloaden

1. Open in een webbrowser ftp://ftp.avm.de/fritzbox/.
  2. Navigeer naar de map voor je FRITZ!Box-model, vervolgens naar de submap "other" en ten slotte naar de map "fritz.os".

Opmerking: De volledige modelaanduiding van je FRITZ!Box staat vermeld in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op de pagina "Overview" en op de onderkant van het apparaat.

3. Download het bestand met de bestandsextensie ".image" naar de computer.

2 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Back-up".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

3 Update opnieuw uitvoeren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Update".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!OS File". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel je eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Save Settings".

Opmerking:Sla je FRITZ!Box-instellingen opnieuw op onder "System > Backup" direct nadat de installatie is voltooid. Op die manier kun je altijd gemakkelijk een werkende configuratie herstellen.

5. Klik op de knop "Bladeren..." of "Bestand kiezen".
  6. Selecteer het FRITZ!OS-bestand dat je hebt gedownload (imagebestand).
  7. Klik op de knop "Start Update".