FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service
This document is also available for the following products:

Interferentie op draadloze verbindingen bij aangesloten USB 3.0-apparaat

Een USB 3.0-apparaat dat aan de FRITZ!Box is aangesloten veroorzaakt interferentie bij draadloze verbindingen (WiFi). Dit resulteert in een aanzienlijke vermindering van het bereik van de draadloze verbindingen.

1 USB 3.0-apparaat veroorzaakt interferentie op de draadloze verbinding

USB 3.0-apparaten met onvoldoende afscherming kunnen interfereren met de draadloze verbindingen van apparaten die dicht in de buurt zijn van het USB 3.0-apparaat of het USB 3.0-kabel hiervan. Doorgaans komt een dergelijke interferentie zelden voor en treedt meestal alleen op bij actieve gegevensoverdracht via USB en slecht geïsoleerde USB 3.0-kabels die dan als antenne werken en de straling van het USB 3.0-apparaat versterken.

Straling van dergelijke USB 3.0-apparaten kan bij draadloze verbindingen het bereik en de doorvoercapaciteit verminderen van draadloze netwerkapparaten die zijn verbonden met de 2,4GHz-frequentieband. Draadloze verbindingen op de 5GHz-frequentieband worden echter niet beïnvloed.

Dit effect geldt niet alleen voor de FRITZ!Box, maar in principe voor alle draadloze netwerkapparaten.

Opmerking:Meer informatie over dit onderwerp vind je in dit artikel van PCMag UK en deze White Paper van Intel op de website van het USB Implementers Forum.

Workaround

Er zijn verschillende maatregelen voor het verminderen van de straling die je FRITZ!Box beïnvloedt. Begin met de maatregel die je het gemakkelijkst kunt uitvoeren:

1. Vergroot de afstand tussen het USB 3.0-apparaat en de FRITZ!Box. Als je het USB 3.0-apparaat eventueel niet rechtstreeks met de FRITZ!Box kunt verbinden, kun je hiervoor ook een USB 3.0-verlengsnoer gebruiken.
  2. Verander de plek van het USB 3.0-apparaat en de -kabel. Sluit het USB 3.0-apparaat eventueel op een andere USB-poort van de FRITZ!Box aan.
  3. Gebruik een andere USB 3.0-kabel met een betere afscherming.