FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

Telefoon gaat niet over als je wordt gebeld

Eén of meerdere telefoons aan de FRITZ!Box gaan niet over bij sommige of alle inkomende oproepen, hoewel uitgaande telefoongesprekken mogelijk zijn.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Telefoonnummers aan telefoon toewijzen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij de betreffende telefoon.
  4. Stel de configuratie van de telefoon zodanig in dat de telefoon reageert op inkomende oproepen naar het gewenste nummer: Voer het nummer in onder "Outgoing calls" of onder "Incoming calls", of schakel de optie "React to all numbers" in.
  5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Internetverbinding permanent in stand houden

Oproepen naar je internettelefoonnummer kunnen de FRITZ!Box alleen bereiken als er verbinding is met internet. Stel de FRITZ!Box dus zo in dat deze een permanente internetverbinding handhaaft:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Schakel de optie "Maintain permanently (recommended for flat rates)" in. Als de optie niet wordt weergegeven, heeft de FRITZ!Box principieel een permanente verbinding met internet.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Telefoonnummers laten controleren

Als de telefoon nog steeds niet overgaat wanneer je wordt gebeld op een internettelefoonnummer, terwijl de internetverbinding en het internettelefoonnummer correct zijn geconfigureerd, dan heeft je provider voor internettelefonie technische problemen:

Belangrijk:Als je telefoonnummer wordt geporteerd (bijvoorbeeld bij het wisselen naar een IP-gebaseerde aansluiting) kan een telefoonnummer voor uitgaande telefonie vaak meteen worden gebruikt. Je kunt echter gedurende een of twee dagen niet op dit nummer worden gebeld, omdat het telefoonnummer dan nog niet volledig is geporteerd.

• Neem contact op met je provider voor internettelefonie en laat je telefoonnummer controleren.