FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

Firefox meldt "Deze verbinding is niet versleuteld"

Mozilla Firefox geeft bij het invoeren van het wachtwoord voor de gebruikersinterface van de FRITZ!Box de waarschuwing "Deze verbinding is niet versleuteld. Hier ingevoerde aanmeldingen kunnen worden onderschept" weer, om je te waarschuwen voor het verzenden van wachtwoorden via een onversleutelde internetverbinding (zie afb.).

De verbinding tussen je webbrowser en de gebruikersinterface van de FRITZ!Box is niet versleuteld, maar deze verbinding wordt uitsluitend tot stand gebracht via je privé thuisnetwerk en niet via internet. Omdat je wachtwoord dus niet onversleuteld wordt verstuurd via internet, kun je deze waarschuwing negeren.

Afb.: Beveiligingswaarschuwing van Firefox