FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

Door de FRITZ!Box ondersteunde SMB-versies

De FRITZ!Box ondersteunt het netwerkprotocol SMB versie 1.0. De versies 2 en 3 van het SMB-protocol (SMB2, SMB3) worden op dit moment niet door de FRITZ!Box ondersteund. We werken aan FRITZ!OS-ondersteuning voor SMB3 en zullen deze in een update voor de FRITZ!Box uitrollen. We kunnen nog geen datum voor de update noemen.

Opmerking:Je kunt je op de hoogte laten stellen over nieuwe updates via Push Service Mail. Bovendien kun je de FRITZ!Box zo configureren dat nieuwe updates automatisch worden geïnstalleerd. Deze opties kun je inschakelen in de gebruikersinterface onder "System > Push Service" of "System > Update > Auto Update (of "Automatic Update")".

Als je geen gebruik kunt of wilt maken van SMB 1.0, is de opslag toegankelijk via http://fritz.nas of het FTP-protocol met bijvoorbeeld Cyberduck, FileZilla of WinSCP.

Als je SMB 1.0 op je computer hebt gede-installeerd, kun je dit protocol als volgt weer installeren:

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Apps".
  3. Klik in de sectie "Verwante instellingen" op de "Programma's en functies".
  4. Klik in het venster "Een programma verwijderen of wijzigen" op "Windows-onderdelen in- of uitschakelen".
  5. Schakel in het venster "Windows-onderdelen" de optie "Ondersteuning voor SMB 1.0/CIFS voor het delen van bestanden" of "SMB1.0/CIFS File Sharing Support" in en klik op "OK".
  6. Klik op "OK".
  7. Klik op "Opnieuw opstarten" om de installatie te voltooien.