FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

Ondersteunde datasnelheden wanneer FRITZ!Box wordt gebruikt met een externe modem of router (bijvoorbeeld kabelmodem)

De FRITZ!Box kan niet alleen verbinding maken met internet via de interne DSL-modem, maar ook via een extra DSL-, glasvezel- of kabelmodem. Daarnaast kan de FRITZ!Box een bestaande internetverbinding in het netwerk gebruiken, bijvoorbeeld als de internetprovider een speciaal apparaat voor de netwerkaansluiting (IAD, Integrated Access Device) vereist.

In sommige gevallen zijn voor deze bedrijfsmodi speciale protocolstacks, een speciale pakketinkapseling en aanvullende beveiligingsmechanismen (NAT, PPP, PPPoE, VLAN, "Stateful Packet Inspection"-firewall, port forwarding, traffic shaping, enzovoort) vereist, waardoor de hoogst mogelijke overdrachtssnelheid voor de "LAN 1"-poort vermindert.

Een FRITZ!Box 7490 is in oktober 2013 getest in een laboratoriumomgeving en daar zijn overdrachtsnelheden tussen de 650/450 Mbit/s en 940/930 Mbit/s (downstream/upstream) gemeten voor de "LAN 1"-poort.

Belangrijk:Welke snelheden daadwerkelijk bereikbaar zijn bij de internettoegang is afhankelijk van alle componenten die zijn betrokken bij de gegevensoverdracht. Naast de FRITZ!Box zijn dit het netwerkapparaat en de bijbehorende netwerkadapter, de upstreammodem of -router, de internetverbinding, de internetprovider en de externe site op internet.
Er bestaan ook geen gestandaardiseerde meetmethoden, en de resultaten van zogenaamde "speed tests" variëren aanzienlijk vanwege de vele verschillende factoren die van invloed zijn.