FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service
Not your product?

FRITZ!Box met Mesh Repeater verbinden (serieschakeling)

In het Mesh-netwerk kun je meerdere Mesh Repeaters achter elkaar schakelen. Een dergelijke serieschakeling maakt het mogelijk om je thuisnetwerk uit te breiden in een bepaalde richting via het draadloze bereik (WiFi) van een Mesh Repeater.

Je kunt je FRITZ!Box dus niet alleen met de FRITZ!Box (Mesh Master) verbinden, maar ook met een Mesh Repeater die je al hebt. Het maakt niet uit of deze Mesh Repeater nog een FRITZ!Box is, een FRITZ!Repeater of een FRITZ!Powerline-adapter.

In deze handleiding leggen we uit hoe je je nieuwe FRITZ!Box kunt verbinden met een Mesh Repeater die je al hebt.

Afb.: Draadloze serieschakeling (cascadering) met FRITZ!Box

Voorwaarden / Beperkingen

• De al aanwezige Mesh Repeater is verbonden met de Mesh Master en wordt in het Mesh-overzicht weergegeven met het Mesh-pictogram .

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

1. Verbind een computer via het draadloze netwerk of met een netwerkkabel met de FRITZ!Box die je voor het eerst wilt integreren in het Mesh-netwerk.
  2. Als de computer al is verbonden met een ander apparaat in het thuisnetwerk, verbreek je deze verbinding.

2 FRITZ!Box als verdere Mesh Repeater configureren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Mesh Networking".
  3. Klik op het tabblad "Mesh Settings".
  4. Schakel in de sectie "Mesh Operating Mode" de optie "Mesh Repeater" in.
  5. Schakel de optie "This FRITZ!Box is a network device (IP client) in the home network [...]" in.
  6. Wanneer je de nieuwe FRITZ!Box met een netwerkkabel wilt verbinden met de al aanwezige Mesh Repeater:
    1. Schakel de optie "via LAN" in.
    2. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
    3. Verbind een LAN-poort van de nieuwe FRITZ!Box met een netwerkkabel of rechtstreeks of via een hub/switch met een LAN-poort van de Mesh Repeater.
    • Wanneer je de nieuwe FRITZ!Box via het draadloze netwerk wilt verbinden met de al aanwezige Mesh Repeater:
      1. Schakel de optie "via wireless LAN" in.
      2. Selecteer in de tabel het draadloze netwerk van de Mesh Repeater aan de hand van het MAC-adres van de repeater.

Opmerking:Je kunt het MAC-adres opzoeken in de gebruikersinterface van de Mesh Repeater onder "Wireless" ("WLAN") > "Radio Network".

3. Voer in het invoerveld "Network key" de draadloze netwerksleutel in van de Mesh Repeater.
      4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 FRITZ!Box met een druk op de knop in het Mesh-netwerk integreren

Om de nieuwe FRITZ!Box in het Mesh-netwerk te integreren, is alleen een druk op de knop van de nieuwe FRITZ!Box en de Mesh Master nodig. Vervolgens wordt de nieuwe FRITZ!Box via de netwerkverbinding met de Mesh Master automatisch geïntegreerd in het Mesh-netwerk.

1. Druk op de verbindingsknop van de nieuwe FRITZ!Box (zie tabel) en houd de knop ingedrukt tot de "WLAN"-led begint te knipperen. Mogelijk gaan er ook nog andere leds knipperen.
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de Mesh Master en houd de knop ingedrukt tot de bevestigingsled (zie tabel) kort gaat branden. Mogelijk gaan er ook nog andere leds kort branden.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530, 7520, 6890 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590 Connect / WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5491, 5490 WLAN WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6490, 6430 WLAN WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560, 7362 SL WLAN WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7582, 7581, 7580 WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490 WPS WLAN
  3. De procedure is voltooid, zodra de Mesh Master de nieuwe FRITZ!Box in het Mesh-overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .

4 FRITZ!Box optimaal plaatsen

Als de nieuwe FRITZ!Box via het draadloze netwerk is verbonden met de al aanwezige Mesh Repeater:

1. Plaats de FRITZ!Box zo dat deze het draadloze signaal van de Mesh Repeater in goede kwaliteit kan ontvangen.

Opmerking:Je kunt de optimale plaats voor de repeater vinden met FRITZ!App WLAN.