FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

Mesh Repeater brengt geen Wi-Fi-verbinding tot stand

Een Mesh Repeater brengt na configuratie geen Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box tot stand. Bij gebruik van een FRITZ!Repeater als Mesh Repeater, knipperen afhankelijk van het model de signaalsterkte-leds een tijdlang en gaan dan uit, of de "Connect"-led knippert een tijdlang snel en vervolgens weer langzaam.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit om het probleem te verhelpen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 Wi-Fi-instellingen van de FRITZ!Box optimaliseren

2,4- en 5GHz-frequentieband inschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi" ("Wireless").
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" ("Wireless") op "Wi-Fi Network" ("Radio Network").
  3. Schakel in de sectie "Active frequency bands" het Wi-Fi-netwerk voor de 2,4- en 5GHz-frequentieband in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) aanpassen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi" ("Wireless").
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" ("Wireless") op "Wi-Fi Network" ("Radio Network").
  3. Schakel de optie "Different names for the Wi-Fi networks on 2.4 and 5 GHz" (of "Different names for the radio network on 2.4 and 5 GHz") uit. Daardoor gebruikt de FRITZ!Box dezelfde naam voor de 2,4- en 5GHz-frequentieband en kan draadloze netwerkapparaten situatieafhankelijk naar de optimale frequentieband sturen ("band steering").
  4. Schakel de optie "Name of the Wi-Fi network visible" ("Name of the wireless radio network visible") in. Daardoor verhinder je dat sommige draadloze netwerkapparaten geen verbinding met de FRITZ!Box tot stand kunnen brengen en dat de FRITZ!Box de draadloze netwerkapparaten optimaal kan aansturen in het Mesh-netwerk ("Mesh Wi-Fi steering").
  5. Voer in het invoerveld "Name of the Wi-Fi network (SSID)" ("Name of the wireless radio network (SSID)") een unieke naam in. Daardoor verhinder je dat je draadloze netwerkapparaten proberen verbinding te maken met de verkeerde draadloze router, die nagenoeg dezelfde naam voor het Wi-Fi-netwerk heeft.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan. Als de nieuwe naam van het Wi-Fi-netwerk wordt opgeslagen, worden alle Wi-Fi-verbindingen met de FRITZ!Box verbroken. De Wi-Fi-verbindingen met de FRITZ!Box moeten vervolgens opnieuw worden geconfigureerd.

MAC-adresfilter uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi" ("Wireless").
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" ("Wireless") op "Security".
  3. Schakel de optie "Allow all new wireless devices" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

WPS-functie inschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi" ("Wireless").
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" ("Wireless") op "Security".
  3. Klik op het tabblad "WPS Quick Connection".
  4. Schakel WPS in.
  5. Selecteer "Push-Button method (WPS-PBC, Push Button Configuration)" en klik op "Start WPS".

Toetsblokkering uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Buttons and LEDs".
  3. Klik op het tabblad "Keylock".
  4. Schakel de toetsblokkering uit.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Wi-Fi-verbinding opnieuw configureren

1. Configureer de verbinding van de Mesh Repeater met de FRITZ!Box opnieuw. Gebruik de bij jouw Mesh Repeater horende handleiding: