FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

USB-opslagmedium wordt door de FRITZ!Box niet herkend

De FRITZ!Box kan een USB-opslagmedium niet detecteren. Nadat het USB-opslagmedium is aangesloten aan de FRITZ!Box, wordt het helemaal niet weergegeven in de gebruikersinterface onder "Home network > USB Devices > Overview of Devices", of het wordt weergegeven als onbekend ("unknown") apparaat.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 FRITZ!Box opnieuw starten

Start de FRITZ!Box opnieuw op terwijl het USB-opslagmedium nog is aangesloten:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

2 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

3 USB 2.0-modus configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je een USB 3.0-apparaat gebruikt:

Opmerking:Sommige USB 3.0-apparaten (bijvoorbeeld My Passport-harde schijven van Western Digital) initialiseren zichzelf niet correct als USB 3.0-apparaat. De FRITZ!Box kan deze apparaten daarom niet goed integreren.

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB Devices".
  3. Klik op het tabblad "USB Settings".
  4. Schakel de optie "Green Mode USB 2.0" in voor de USB-poort die je gebruikt.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 USB-opslagmedium op functionaliteit controleren

• Sluit het USB-opslagmedium bij wijze van test aan op een USB -poort van je computer.
    • Als de computer het USB-opslagmedium ook niet herkent, is het USB-opslagmedium of het USB-kabel defect. Neem in dit geval contact op met de fabrikant.

5 USB-opslagmedium rechtstreeks aansluiten aan de FRITZ!Box

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als het USB-opslagmedium is verbonden met de FRITZ!Box via een USB-hub:

• Sluit het USB-opslagmedium bij wijze van test rechtstreeks (d.w.z. zonder USB-hub) aan de FRITZ!Box aan.
    • Als het USB-opslagmedium nu wel wordt herkend, dan is de USB-hub defect, of deze ondersteunt het aangesloten USB-opslagmedium niet.

Opmerking:De FRITZ!Box levert USB-apparaten conform USB 3.0-specificatie tot 900 mA. Als je meer dan één USB-apparaat zonder eigen stroomtoevoer wilt aansluiten, dan mogen alle andere apparaten niet meer dan 150 mA verbruiken. Verbind de apparaten bij een hogere stroombehoefte via een USB 3.0-hub met eigen stroomvoorziening (actieve USB-hub) met de FRITZ!Box.