FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

FRITZ!Box via powerline in thuisnetwerk integreren

Je kunt de FRITZ!Box via de elektriciteitsleiding, bijvoorbeeld met FRITZ!Powerline, verbinden met een FRITZ!Box die je al bezit en zo configureren dat deze de internetverbinding van de andere FRITZ!Box medegebruikt (bedrijfsmodus als Mesh Repeater / IP-client).

De internet- en telefoniediensten die zijn geconfigureerd in de FRITZ!Box die is aangesloten op de internetaansluiting, zijn dan ook beschikbaar voor de FRITZ!Box in het thuisnetwerk en voor de daarmee verbonden apparaten (bijvoorbeeld computer, telefoon).

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box als Mesh Repeater IP-client configureren

Voorbereidingen

1. Verbind een computer via Wi-Fi of met een netwerkkabel met de FRITZ!Box die je wilt gebruiken in het thuisnetwerk.
  2. Als de computer al is verbonden met de FRITZ!Box die de internetverbinding tot stand brengt, verbreek je deze verbinding.

Bedrijfsmodus configureren

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Mesh" (of "Mesh Networking").
  3. Klik op het tabblad "Mesh Settings".
  4. Schakel in de sectie "Mesh Operating Mode" de optie "Mesh Repeater" in.
  5. Schakel de optie "This FRITZ!Box is a network device (IP client) in the home network [...]" in.
  6. Schakel de optie "via LAN" in.
  7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is nu geconfigureerd voor gebruik in het thuisnetwerk.

Opmerking:In deze bedrijfsmodus is de FRITZ!Box niet bereikbaar onder http://fritz.box, maar alleen via het Mesh- of thuisnetwerkoverzicht van de FRITZ!Box met internettoegang en onder het IP-adres dat de FRITZ!Box krijgt toegewezen van de FRITZ!Box met internettoegang.

2 FRITZ!Box met thuisnetwerk verbinden

Hier leggen we uit hoe je twee FRITZ!Boxen met elkaar verbindt via het stroomnet met FRITZ!Powerline als voorbeeld. FRITZ!Powerline-adapters uit een set hebben zijn al met elkaar verbonden en kunnen in gebruik worden genomen zonder extra instellingen te configureren. Als je de FRITZ!Powerline-adapters afzonderlijk hebt aangeschaft, moet je de powerline-adapters eerst met elkaar verbinden.

Opmerking:Informatie over de configuratie van andere powerline-adapters krijg je van de fabrikant van de adapters; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

1. Sluit de eerste FRITZ!Powerline-adapter aan op een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box met internettoegang.
  2. Sluit de tweede FRITZ!Powerline-adapter aan op een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box in het thuisnetwerk.
    • De FRITZ!Powerline-adapter worden nu automatisch met elkaar verbonden. Zodra de "Powerline"-leds van allebei de adapters blijven branden, is de verbinding tot stand gebracht.
  3. Verbind de eerste FRITZ!Powerline-adapter met een netwerkkabel met een LAN-poort van de FRITZ!Box met internettoegang.
  4. Verbind de tweede FRITZ!Powerline-adapter met een netwerkkabel met een LAN-poort van de FRITZ!Box in het thuisnetwerk.
    • Zodra de "LAN"-leds van allebei de FRITZ!Powerline-adapters blijven branden, is de netwerkverbinding tot stand gebracht.

3 Mesh configureren

Als op de FRITZ!Box met internettoegang FRITZ!OS 7 of nieuwer is geïnstalleerd, verbind je de apparaten tot een Mesh-netwerk:

1. Druk op de verbindingsknop van de FRITZ!Box in het thuisnetwerk (zie tabel) en houd de knop ingedrukt tot de "WLAN"-led begint te knipperen. Mogelijk gaan er ook meerdere leds knipperen.
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de FRITZ!Box met internettoegang en houd de knop ingedrukt tot de bevestigingsled (zie tabel) oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530, 7520, 6890, 6850, 6660Connect / WPSConnect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590Connect / WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5491, 5490WLAN WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6490, 6430WLAN WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560, 7362 SLWLANWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7582, 7581, 7580WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490WPSWLAN
  3. De procedure is voltooid, zodra de FRITZ!Box met internettoegang de FRITZ!Box in het Mesh-overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .

4 Telefonie configureren

Als je de telefoonnummers die in de FRITZ!Box met internettoegang zijn geconfigureerd, wilt gebruiken met telefoons die zijn verbonden met de FRITZ!Box in het thuisnetwerk: