FRITZ!Box 3490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 3490 Service

Betaalkaartlezer gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Als je betaalkaartlezer is voorzien van een LAN-poort (Ethernet) en/of een draadloze module, kun je de kaartlezer gewoon verbinden met een LAN-poort of het draadloze netwerk van je FRITZ!Box en deze gebruiken om betaalkaarten te lezen.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 FRITZ!Box configureren

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-Server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Betaalkaartlezer configureren

De betaalkaartlezer heeft speciale IP-instellingen nodig om te communiceren met de FRITZ!Box:

• Stel de configuratie van de betaalkaartlezer in op automatisch IP-instellingen ophalen (DHCP-client).

Opmerking:Informatie over de configuratie van de betaalkaartlezer vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

3 Betaalkaartlezer verbinden met de FRITZ!Box

De betaalkaartlezer is verbonden met de FRITZ!Box en kan worden gebruikt om betaalkaarten te lezen.

Opmerking:Meer informatie over de configuratie van de betaalkaartlezer vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.