FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service
This document is also available for the following products:

"Existing connection over wireless LAN" in FRITZ!Box configureren

de FRITZ!Box kan via het draadloze netwerk (WiFi) met de draadloze router (bijvoorbeeld van de buren) worden verbonden zodat alle netwerkapparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk de internetverbinding van deze router kunnen gebruiken.

In dit geval functioneert de FRITZ!Box zelf als een router en stelt een eigen netwerk met een eigen netwerkadresbereik beschikbaar. Je kunt het draadloze netwerk van de draadloze router gebruiken of je kunt ook het draadloze netwerk van de FRITZ!Box gebruiken met afzonderlijke beveiligingsinstellingen.

Voorwaarden / Beperkingen

• De FRITZ!Box moet een ander IP-netwerk gebruiken dan de draadloze router.

Opmerking:Als de fabrieksinstellingen worden gebruikt voor de IP-instellingen van de FRITZ!Box, worden deze automatisch aangepast wanneer je de verbinding via het draadloze netwerk configureert (IP-netwerk: 192.168.188.0, subnetmasker: 255.255.255.0).

• Netwerkapparaten die met de draadloze router zijn verbonden, hebben geen toegang tot apparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box.
  • Draadloze verbindingen met de FRITZ!Box kunnen niet meer via WPS (druk op de knop) worden geconfigureerd.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Internet connection via" de optie "Existing connection over wireless LAN".
  4. Selecteer in de sectie "Wireless LAN devices" aan de hand van de naam (SSID) het draadloze netwerk waarmee je de FRITZ!Box wilt verbinden. Als het draadloze netwerk niet wordt weergegeven, klik je eerst op de knop "Refresh List".
  5. Voer in het invoerveld "Network key" het wachtwoord in dat in de draadloze router voor het draadloze netwerk is geconfigureerd.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is nu via het draadloze netwerk met de draadloze router verbonden en alle netwerkapparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk kunnen de internetverbinding van de router gebruiken.