FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

Is het draadloze netwerk veilig, ondanks onbekende draadloze netwerkapparaten in de gebruikersinterface?

In de fabrieksinstellingen is het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Box al beveiligd tegen onbevoegde toegang door middel van een veilige WPA2-versleuteling en het gebruik van een unieke draadloze netwerksleutel. Als je een draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand wilt brengen, moet je deze netwerksleutel handmatig invoeren in het draadloze netwerkapparaat (bijvoorbeeld computer, smartphone, gameconsole) of automatisch laten configureren door op de "WPS"-knop van de FRITZ!Box te drukken (WPS-methode).

Alle draadloze netwerkapparaten die bij de FRITZ!Box bekend zijn vanwege eerdere verbindingen of pogingen tot verbinding, worden weergegeven in de gebruikersinterface onder "Network Connections" en "Known Wireless LAN Devices". Als hier draadloze netwerkapparaten worden vermeld waarvan de naam begint met "PC" (bijvoorbeeld "PC-00-23-14-DD-89-44") en waarvoor geen IP-adres wordt weergegeven, betekent dit dat de authenticatie van die apparaten bij de FRITZ!Box niet is gelukt met de juiste netwerksleutel en dat ze nooit toegang hebben gehad tot het thuisnetwerk of de internetverbinding van de FRITZ!Box.

Opmerking:Je kunt alle onbekende draadloze netwerkapparaten uit de gebruikersinterface verwijderen en het MAC-adresfilter inschakelen als je wilt dat draadloze apparaten niet meer worden weergegeven in de gebruikersinterface na mislukte verbindingspogingen.