FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

Toegang tot FRITZ!NAS vanaf internet

Ook onderweg heb je altijd gemakkelijk en eenvoudig met een webbrowser toegang tot FRITZ!NAS http://fritz.nas om bestanden te up- en downloaden of om multimediabestanden, bijvoorbeeld foto's of muziek, af te spelen.

Opmerking:Wij adviseren om de MyFRITZ!App te gebruiken voor de smartphone of tablet. Als je niet wilt NAS-inhoud mag worden gewijzigd of verwijderd, deel je de bestanden via een toegangslink. Toegang via de toegangslink is mogelijk met elke webbrowser, zonder dat toegangsgegevens moeten worden ingevoerd.

Voorwaarden / Beperkingen

• De FRITZ!Box moet de internetverbinding zelf tot stand brengen via een modem (bijvoorbeeld DSL-, kabelmodem).
  • De FRITZ!Box moet een publiek IPv4-adres of een IPv6-adres verkrijgen van de internetprovider.

Belangrijk:Bij een internettoegang met DS-Lite-verbinding ("Dual Stack Lite") is de FRITZ!Box vanaf internet alleen bereikbaar via IPv6. Wanneer DS-Lite actief is, wordt de status "IPv4 over DS Lite" weergegeven op de pagina "Overview" onder "Connections" van de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

1 Voorbereidingen

USB-opslagmedium voor gebruik als opslag (NAS) configureren

MyFRITZ!-account configureren en domeinnaam bepalen

Met MyFRITZ! heb je altijd toegang tot de FRITZ!Box vanaf internet, zelfs als de FRITZ!Box regelmatig een ander publiek IP-adres krijgt van de internetprovider:

Opmerking:Als je al een andere Dynamic DNS-service gebruikt, kun je ook deze service gebruiken in plaats van MyFRITZ!.

1. Configureer in de FRITZ!Box een MyFRITZ!-account.
  2. Bepaal de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box.

Internetverbinding permanent in stand houden

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Schakel de optie "Maintain permanently (recommended for flat rates)" in. Als de optie niet wordt weergegeven, heeft de FRITZ!Box principieel een permanente verbinding met internet.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 FRITZ!Box-gebruikers configureren

Om vanaf internet ook toegang te hebben tot de FRITZ!Box, moet je gebruikers configureren in de FRITZ!Box en ze rechten geven voor toegang tot opslag (NAS) vanaf internet:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "FRITZ!Box Users".
  3. Klik op de knop (Bewerken) naast de gebruiker die vanaf internet toegang moet krijgen tot de opslag (NAS). Als je nog geen gebruiker hebt geconfigureerd:
    1. Klik op de knop "Add User".
    2. Voer in de invoervelden een naam en een wachtwoord naar keuze in voor de gebruiker.
  4. Schakel de optie "Access from the Internet allowed" in.
  5. Schakel de optie "Access to NAS contents" in.
  6. Klik op de knop "Add Directory".
  7. Als de gebruiker toegang moet krijgen tot alle opslag die op de FRITZ!Box is aangesloten, schakel je de optie "All storage available on the FRITZ!Box" in.
    • Als de gebruiker alleen toegang mag krijgen tot een bepaalde opslag of een bepaalde map, schakel je de optie "Select Folder" in.
      • LET OP!Als je een IP-telefoon gebruikt met de FRITZ!Box, heeft de gebruiker toegang tot alle berichten op het antwoordapparaat van de FRITZ!Box, als je toegang verleent tot alle mappen.

8. Bepaal in de sectie "Directory" de lees- en schrijfrechten voor toegang tot de opslag.
  9. Klik op "OK".
  10. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Toegang tot FRITZ!NAS vanaf internet

1. Open in een webbrowser het adres https://[MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box]/nas . Als de FRITZ!Box niet de standaard HTTPS-poort 443 gebruikt, voeg je aan de domeinnaam de HTTPS-poort toe die wordt gebruikt door de FRITZ!Box.

Voorbeeld:
    https://pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net:49476/nas

2. Als de webbrowser meldt dat de verbinding niet vertrouwd of onveilig is, bevestig je de beveiligingswaarschuwing als volgt:

Opmerking:De verbinding naar de FRITZ!Box is geen beveiligingsrisico. De webbrowser geeft deze waarschuwing alleen weer omdat het individuele beveiligingscertificaat van de FRITZ!Box niet bekend is bij derden die dergelijke certificaten uitgeven.

• Google Chrome: "Geavanceerd > Doorgaan naar [...].myfritz.net (onveilig)"
    • Mozilla Firefox: "Geavanceerd > Uitzondering toevoegen... > Beveiligingsuitzondering bevestigen"
    • Microsoft Edge: "Doorgaan naar deze webpagina (niet aanbevolen)"
    • Microsoft Internet Explorer: "Doorgaan naar deze webpagina (niet aanbevolen)".
    • Apple Safari: "Doorgaan"
  3. Voer in de betreffende invoervelden de gebruikersnaam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die is gemachtigd voor toegang tot FRITZ!NAS-inhoud vanaf internet en klik op "Log in".