FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

FRITZ!Box meldt "PPPoE error"

De FRITZ!Box kan geen internetverbinding via een DSL-modem tot stand brengen en in de Event Log wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "PPPoE-error: Incorrect parameter [...]"
  • "PPPoE-error: Incorrect service name [...]"
  • "PPPoE-error: Illegal packet from PPPoE server [...]"
  • "PPPoE-error: PPPoE server reports a system error [...]"
  • "PPPoE-error: PPPoE server reports a problem [...]"
  • "PPPoE-error: Unknown error [...]"
  • "PPPoE-error: Timeout [...]"

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

2 Instellingen voor de internettoegang corrigeren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Controleer of je internetprovider wordt weergegeven in de sectie "Internet connection via".
    • Als je internetprovider wordt weergegeven:
      1. Selecteer je internetprovider.
      2. Voer in de betreffende invoervelden de toegangsgegevens in, die je hebt ontvangen van je internetprovider.
      3. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
    • Als je internetprovider niet wordt weergegeven:
      1. Selecteer "Other internet service provider".
      2. Voer in de betreffende invoervelden de toegangsgegevens in, die je hebt ontvangen van je internetprovider.
      3. Klik op "Change connection settings".
      4. Als je internetprovider het gebruik van een bepaalde VLAN-ID vereist, schakel je de optie "Use VLAN for Internet access" in en voer je de VLAN-ID in.
      5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Modem controleren

De modem is mogelijk defect of werkt niet goed. Test daarom of je een internetverbinding tot stand kunt brengen als je de modem rechtstreeks op een computer aansluit:

1. Verbind de modem via een netwerkkabel met een computer.
  2. Configureer op de computer een internetverbinding via de modem. Informatie over de werkwijze krijg je van de fabrikant van het besturingssysteem.
  3. Controleer of de computer een internetverbinding tot stand brengt.
  4. Als de internetverbinding succesvol tot stand wordt gebracht, ga je verder met de volgende maatregel.
    • Als de internetverbinding niet succesvol tot stand wordt gebracht, neem je contact op met de fabrikant van de modem, of het verkooppunt of de internetprovider waar je de modem verkregen.

4 Contact opnemen met provider

• Neem contact op met je DSL-of internetprovider om je internetaansluiting te laten controleren.

Opmerking:De DSL-provider levert je DSL-aansluiting (vaak in combinatie met een telefoonaansluiting). Je internetprovider maakt de internettoegang mogelijk en verstrekt de toegangsgegevens (gebruikersnaam en wachtwoord). De DSL-provider kan tegelijkertijd ook internetprovider zijn.