FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

FRITZ!Box configureren voor gebruik met een SDSL-lijn

Met een SDSL-modem kun je de FRITZ!Box gebruiken op een SDSL-lijn. De FRITZ!Box zorgt zelf voor het tot stand brengen en beheren van de eigen toegang tot internet via de modem; dus alle FRITZ!Box-functies (zoals de firewall, ouderlijk toezicht, MyFRITZ!) zijn zonder beperkingen ook beschikbaar in deze bedrijfsmodus.

Opmerking:SDSL (Symmetric Digital Subscriber Line) is het gebruikelijke acroniem voor lijnen die voldoen aan de G.SHDSL-standaard (Single-Pair Highspeed Digital Subscriber Line).

1 FRITZ!Box verbinden met modem en computer

1. Sluit de modem aan op je internetverbinding volgens de instructies van je internetprovider.
  2. Gebruik een netwerkkabel om de LAN-poort op de modem te verbinden met de poort "WAN" op de FRITZ!Box.
  3. Verbind een computer met de FRITZ!Box via draadloos LAN of gebruik een netwerkkabel om een computer aan te sluiten op een beschikbare LAN-poort op de FRITZ!Box.

2 Internettoegang configureren

1. Open de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt op de sticker onder op het apparaat en klik op "Log In".
  3. Alleen als de FRITZ!Box is geconfigureerd met de fabrieksinstellingen:
    1. Selecteer de gewenste taal voor de gebruikersinterface en klik op "Next".
    2. Selecteer je land in de vervolgkeuzelijst en klik op "Next". Als je land niet wordt vermeld in de lijst, selecteer je "Other country".
  4. Klik op "Internet" en vervolgens op "Account Information".
  5. Selecteer "DSL or fiber optic modem" in de vervolgkeuzelijst "Internet connection via".
  6. Controleer of je internetprovider wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst "Please select Internet provider".
    • Als je internetprovider wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
      • Selecteer je internetprovider en voer in de betreffende velden de accountgegevens in die je hebt ontvangen van je internetprovider.
    • Als je internetprovider niet wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
      1. Selecteer "Other Internet service provider".
      2. Als accountgegevens zijn vereist voor internettoegang, voer je in de sectie "Account Information" de accountgegevens in die je hebt ontvangen van je internetprovider,
        • of, als er geen accountgegevens zijn vereist voor internettoegang:
          • Activeer de optie "No" in de sectie "Account Information".
      3. Ga naar de velden "Downstream" en "Upstream" en voer de betreffende snelheden van je internetverbinding in.
      4. Als een bepaalde VLAN-id is vereist voor internettoegang, klik je op "Change connection settings" en schakel je in de sectie "VLAN Settings" de optie "Use VLAN for Internet access" in. Voer in het veld "VLAN ID" de VLAN-id in die je hebt ontvangen van je internetprovider.
  7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Nu brengt de FRITZ!Box de internetverbinding met de ingevoerde toegangsgegevens tot stand. De installatie is voltooid wanneer de melding "The Internet connection check was successful" wordt weergegeven.