FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

FRITZ!Box voor gebruik op een SDSL-aansluiting configureren

Met een SDSL-modem kun je de FRITZ!Box gebruiken op een SDSL-aansluiting. Omdat de FRITZ!Box de internettoegang zelf tot stand brengt en beheert via de modem, zijn alle functies van de FRITZ!Box (bijvoorbeeld firewall, kinderslot, MyFRITZ!) ook in deze bedrijfsmodus onbeperkt beschikbaar.

Opmerking:SDSL (Symmetric Digital Subscriber Line) is de gebruikelijke afkorting voor aansluitingen die voldoen aan de standaard G.SHDSL-standaard (Single-Pair Highspeed Digital Subscriber Line).

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box met modem en computer verbinden

1. Sluit de modem aan op je internetaansluiting volgens de instructies van je internetprovider.
  2. Verbind de LAN-poort van de modem via een netwerkkabel met de "WAN"-poort van de FRITZ!Box.
  3. Verbind een computer via het draadloze netwerk met de FRITZ!Box of gebruik een netwerkkabel om de computer met een beschikbare LAN-poort van de FRITZ!Box te verbinden.

2 Internettoegang configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt aan de onderzijde van het apparaat en klik op "Log In".
  3. Klik op "Internet" en vervolgens op "Account Information".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Internet connection via" de optie "DSL or fiber optic modem".
  5. Als je internetprovider in de vervolgkeuzelijst wordt weergegeven, selecteer je je internetprovider en voer in de daarvoor bestemde invoervelden de toegangsgegevens in, die je hebt ontvangen van je internetprovider.
    • Als je internetprovider niet wordt weergegeven:
      1. Selecteer "Other Internet service provider".
      2. Als er toegangsgegevens zijn vereist, voer je in de betreffende invoervelden de toegangsgegevens in die je hebt ontvangen van je internetprovider.
        • Als er geen toegangsgegevens zijn vereist, schakel je de optie "No" in.
      3. Voer in de invoervelden "Downstream" en "Upstream" de snelheden van je internetverbinding in.
      4. Als je internetprovider het gebruik van een bepaalde VLAN-ID voorschrijft, klik je op "Change connection settings", schakel je de optie "Use VLAN for Internet access" in en voer je de VLAN-ID in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Nu brengt de FRITZ!Box de internetverbinding met de ingevoerde toegangsgegevens tot stand. De installatie is voltooid wanneer de melding "The Internet connection check was successful" wordt weergegeven.